SPUMA DE CIOCOLATA IN TREI CULORI

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
SPUMA DE CIOCOLATA IN TREI CULORI

Ingrediente

  • Crema de ciocolat amaruie:
  • 170 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur
  • ½ lingura gelatina
  • 125 ml lapte
  • 300 g frisca lichida
  • lichior
  • Crema de ciocolata alba:
  • 340 g ciocolata alba topita
  • ½ lingura gelatina pudra
  • 125 ml lapte
  • 230 ml frisca lichida
  • Crema de ciocolata cu lapte
  • 280 g ciocolata cu lapte
  • ½ lingura gelatina
  • 125 ml lapte
  • 230 ml frisca lichida

Mod de preparare

Crema de ciocolata amaruie:

Se topeste pe baie de abur. Gelatina se pune in lapte si se lasa 5 -10 minut, dupa care se incalzeste un pic. Se toarna peste ciocolata topita, apoi lichiorul si frisca batuta spuma.

Spuma rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu folie de plastic si se da la rece 1-2 ore pana se intareste un pic, apoi se toarna spuma de ciocolata alba se da din nou la rece, iar la final se toarna spuma de ciocolata cu lapte.

Spuma de ciocolata mai poate fi pusa in pahare. Paharele vor fi puse inclinate in frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise