SPUMA DE CIOCOLATA IN TREI CULORI

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
SPUMA DE CIOCOLATA IN TREI CULORI

Ingrediente

  • Crema de ciocolat amaruie:
  • 170 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur
  • ½ lingura gelatina
  • 125 ml lapte
  • 300 g frisca lichida
  • lichior
  • Crema de ciocolata alba:
  • 340 g ciocolata alba topita
  • ½ lingura gelatina pudra
  • 125 ml lapte
  • 230 ml frisca lichida
  • Crema de ciocolata cu lapte
  • 280 g ciocolata cu lapte
  • ½ lingura gelatina
  • 125 ml lapte
  • 230 ml frisca lichida

Mod de preparare

Crema de ciocolata amaruie:

Se topeste pe baie de abur. Gelatina se pune in lapte si se lasa 5 -10 minut, dupa care se incalzeste un pic. Se toarna peste ciocolata topita, apoi lichiorul si frisca batuta spuma.

Spuma rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu folie de plastic si se da la rece 1-2 ore pana se intareste un pic, apoi se toarna spuma de ciocolata alba se da din nou la rece, iar la final se toarna spuma de ciocolata cu lapte.

Spuma de ciocolata mai poate fi pusa in pahare. Paharele vor fi puse inclinate in frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise