autor:

Fara foto

» » Prajituri

SPUMA DE CIOCOLATA IN TREI CULORI

Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
Crema de ciocolat amaruie:, 170 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur, ½ lingura gelatina, 125 ml lapte, 300 g frisca lichida, lichior, , Crema de ciocolata alba:, 340 g ciocolata alba topita, ½ lingura gelatina pudra, 125 ml lapte, 230 ml frisca lichida, , Crema de ciocolata cu lapte, 280 g ciocolata cu lapte, ½ lingura gelatina, 125 ml lapte, 230 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 3h

10 voturi

Mod de preparare

Crema de ciocolata amaruie:
Se topeste pe baie de abur. Gelatina se pune in lapte si se lasa 5 -10 minut, dupa care se incalzeste un pic. Se toarna peste ciocolata topita, apoi lichiorul si frisca batuta spuma.
Spuma rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu folie de plastic si se da la rece 1-2 ore pana se intareste un pic, apoi se toarna spuma de ciocolata alba se da din nou la rece, iar la final se toarna spuma de ciocolata cu lapte.

Spuma de ciocolata mai poate fi pusa in pahare. Paharele vor fi puse inclinate in frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "SPUMA DE CIOCOLATA IN TREI CULORI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pavlova

Pavlova

Preincalzim cuptorul si ne apucam sa batem bine de tot albusurile. Cu praful de sare cu tot. Cand

3 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Turta dulce

Turta dulce

Ouale si gabenusul le mixam bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Merita incercata, arata f bine...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    Mi-e o pofta, pt ca arata tare bine!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Super!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Mama ce bine arata, zici ca este o inghetata.Este foarte frumoasa ca design, felicitari nota 10 cu multe felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      E foarte aratoasa si in vas si in pahare, e interesanta asa in paharele asezate inclinat, imi place, felicitari, inca o lectie culinara.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Foarte bine arata,gustul cred ca e deosebit,asa ca...felicitari pt reteta.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Arata bine. O sa salvez reteta.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Arata minunat! Bravo!

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      O minunatie, felicitari!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Daaaaaa! Imi place! Paharele sa stea cum trebuie, este perfecta si prajitura si...tot! Ca de obicei.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

      Arata super

    • Fara foto

      Victoria Maria Paduret (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2008

      De ce sa se puna paharele inclinate in frigider? Daca sunt transparente, cele trei straturi se vad foarte frumos. Pentru ca stratul de ciocolata amaruie sa fie mai inchis la culoare, s-ar putea adauga si o lingura de cacao. Daca frisca nu este indulcita, ar trebui adaugat si zahar pudra vanilinat atunci cand se bate, altfel prajitura nu este suficient de dulce. Cu aceasta reteta se poate prepara o inghetata delicioasa (parfait), daca se renunta la gelatina si amestecul de ciocolata topita cu lapte si zahar, dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta si se pun straturi succesive sa se intareasca pe rand in congelator.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

10 voturi

Ingrediente

  • Crema de ciocolat amaruie:
  • 170 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur
  • ½ lingura gelatina
  • 125 ml lapte
  • 300 g frisca lichida
  • lichior
  • Crema de ciocolata alba:
  • 340 g ciocolata alba topita
  • ½ lingura gelatina pudra
  • 125 ml lapte
  • 230 ml frisca lichida
  • Crema de ciocolata cu lapte
  • 280 g ciocolata cu lapte
  • ½ lingura gelatina
  • 125 ml lapte
  • 230 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de SAVIN EMILIA MIHAELA
CIORBA DE SALATA

CIORBA DE SALATA

Jumarile ( sau sunca, care se taie cubulete) se călesc, cand sunt aproape gata se adaugă ceapa

19 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Laptele se pune pe foc cu zahărul, când ajunge la punctual de fierbere se adaugă amidonul dizolvat

18 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Margarina se freacă cu zahărul , apoi se încorporează oul. Făina se amestecă cu sarea, praful

15 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Merita incercata, arata f bine...

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Negresa cu caise