autor:

autor

» » Aperitive

Spuma de ficat in aspic

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
ficat, sare, o bucata de grasime de gasca, unt, un fir de cuisoare, 4 boabe de piper, 1/2 frunza mica de dafin, frisca, aspic

Dificultate: Redusa Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Se spala ficatul (maiul); se curata cu grija sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amara ficatul. Ca sa ramana alb se tine cateva ore in lapte. Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste, se da drumul ficatului si se lasa sa fiarba vreo zece minute. Putem adauga la fiert o bucata de grasime de gasca, sau, in lipsa, unt, un fir de cuisoare, 4 boabe de piper, 1/2 frunza mica de dafin si sare. Se incearca de e gata cu o furculita in partea mai groasa a ficatului. Daca, apasand, nu iese deloc sange sau apa inrosita, ficatul e suficient de fiert. Se da cu cratita cu tot la o parte, se acopera si se lasa sa se raceasca in apa. Se trece totul printr-o sita fina, se freaca si se amesteca cu frisca bine batuta, pusa cate putina odata, in total 1/4 din greutatea ficatului. Se imbraca o forma cu aspic, se aseaza ficatul, si deasupra se mai toarna aspic. Se tine 2 ore pe gheata, se rastoarna, si se aseaza imprejur aspic tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de ficat in aspic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • ficat
  • sare
  • o bucata de grasime de gasca
  • unt
  • un fir de cuisoare
  • 4 boabe de piper
  • 1/2 frunza mica de dafin
  • frisca
  • aspic

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Rulada de pui cu ciuperci