Se spala ficatul (maiul); se curata cu grija sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amara ficatul. Ca sa ramana alb se tine cateva ore in lapte. Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste, se da drumul ficatului si se lasa sa fiarba vreo zece minute. Putem adauga la fiert o bucata de grasime de gasca, sau, in lipsa, unt, un fir de cuisoare, 4 boabe de piper, 1/2 frunza mica de dafin si sare. Se incearca de e gata cu o furculita in partea mai groasa a ficatului. Daca, apasand, nu iese deloc sange sau apa inrosita, ficatul e suficient de fiert. Se da cu cratita cu tot la o parte, se acopera si se lasa sa se raceasca in apa. Se trece totul printr-o sita fina, se freaca si se amesteca cu frisca bine batuta, pusa cate putina odata, in total 1/4 din greutatea ficatului. Se imbraca o forma cu aspic, se aseaza ficatul, si deasupra se mai toarna aspic. Se tine 2 ore pe gheata, se rastoarna, si se aseaza imprejur aspic tocat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii