autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Spuma de lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 lamai galbene, , 3 albusuri, , 250 g branza de vaci, , 2 foi de gelatina (4 g), , 50 g zahar tos, , 1 varf de cutit sare fina.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Inmuiati foile de gelatina intr-un bol cu apa rece. Spalati lamaile, radeti coaja uneia dintre ele si apoi stoarceti-le (obtineti circa 50 ml). Amestecati branza de vaci cu coaja si zeama de lamaie. Stoarceti gelatina intre palme, puneti-o pe foc intr-o craticioara, impreuna cu o lingura de apa si, dupa ce s-a topit, incorporati-o imediat in branza de vaci, amestecand cu telul.
Bateti albusurile spuma, impreuna cu sarea, si cand incep sa se intareasca, adaugati zaharul, putin cate putin. Amestecati-le usor cu branza de vaci, ridicand compozitia cu ajutorul unei spatule, turnati „spuma” astfel obtinuta in patru boluri mici si lasati-o sa se inchege, la frigider, cel putin trei ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
TORT SPUMA DE LAMAIE

TORT SPUMA DE LAMAIE

Sirop:Zeama de la lamaie se pune pe foc cu 3 linguri zahar + 2 linguri apa pana se face un sirop. Blat:Untul

27 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Dovleac copt (dublete, bostan sau ludau)

Dovleac copt (dublete, bostan sau ludau)

Pentru aceasta, se taie (cu mult efort) un dovleac in felii potrivite, se pune la cuptorul incins

24 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 lamai galbene
  • 3 albusuri
  • 250 g branza de vaci
  • 2 foi de gelatina (4 g)
  • 50 g zahar tos
  • 1 varf de cutit sare fina.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Cupe Paradis