autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Spuma de lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 lamai galbene, , 3 albusuri, , 250 g branza de vaci, , 2 foi de gelatina (4 g), , 50 g zahar tos, , 1 varf de cutit sare fina.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Inmuiati foile de gelatina intr-un bol cu apa rece. Spalati lamaile, radeti coaja uneia dintre ele si apoi stoarceti-le (obtineti circa 50 ml). Amestecati branza de vaci cu coaja si zeama de lamaie. Stoarceti gelatina intre palme, puneti-o pe foc intr-o craticioara, impreuna cu o lingura de apa si, dupa ce s-a topit, incorporati-o imediat in branza de vaci, amestecand cu telul.
Bateti albusurile spuma, impreuna cu sarea, si cand incep sa se intareasca, adaugati zaharul, putin cate putin. Amestecati-le usor cu branza de vaci, ridicand compozitia cu ajutorul unei spatule, turnati „spuma” astfel obtinuta in patru boluri mici si lasati-o sa se inchege, la frigider, cel putin trei ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
TORT SPUMA DE LAMAIE

TORT SPUMA DE LAMAIE

Sirop:Zeama de la lamaie se pune pe foc cu 3 linguri zahar + 2 linguri apa pana se face un sirop. Blat:Untul

27 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Gem de zmeura si cirese

Gem de zmeura si cirese

Zmeura spalata sub jet de apa, pusa intr-o strecuratoare, se pune in blender si se paseaza, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 lamai galbene
  • 3 albusuri
  • 250 g branza de vaci
  • 2 foi de gelatina (4 g)
  • 50 g zahar tos
  • 1 varf de cutit sare fina.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Galuste de cartofi