autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

SPUMA DE PERE CU PANNA COTTA DE CIOCOLATA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
(pentru 5 persoane):, Pentru spuma de pere:, 1 borcan(cutie) de pere in sirop,, 50g. zahar,, 20cl. frisca(lichida),, 1,5 foi de gelatina, Pentru crema de ciocolata:, 150g. ciocolata neagra,, 30g.zahar,, 20cl. frisca,, 10cl.lapte,, 2,5 foi de gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Se pun la inmuiat foile de gelatina.Laptele si frisca (nebatuta),precum si ciocolata rupta in bucati se pun la fiert in bain marie.Se adauga gelatina dizolvata si se amesteca.Crema rezultata se repartizeaza in pahare si se pastreaza la rece, in frigider, cca. 40 de minute.
2.Cand crema s-a racit, se prepara spuma.Foile de gelatina se inmoaie in apa rece .Se mixeaza perele cu zaharul si se pun la fiert pana ce zaharul se topeste ,apoi se adauga gelatina.Se ia compozitia de pe foc.Se bate frisca si si se incorporeaza in compozitia de pere, putin racita.Se repartizeaza spuma peste crema , se orneaza cu bombonele sau ciocolata rasa .
Daca ti-a placut reteta noastra "SPUMA DE PERE CU PANNA COTTA DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Melci cu visine

Melci cu visine

Desfacem si intindem aluatul foietaj. Presaram peste el zaharul vanilat si apoi visinele, bine stoarse

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
prajitura cu caise

prajitura cu caise

Se amesteca in castron galbenusele cu 6 linguri de apa rece 10 minute. Se adauga zaharul si se

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • (pentru 5 persoane):
  • Pentru spuma de pere:
  • 1 borcan(cutie) de pere in sirop,
  • 50g. zahar,
  • 20cl. frisca(lichida),
  • 1,5 foi de gelatina
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150g. ciocolata neagra,
  • 30g.zahar,
  • 20cl. frisca,
  • 10cl.lapte,
  • 2,5 foi de gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Pachetele cu urda si stafide