autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

SPUMA DE PERE CU PANNA COTTA DE CIOCOLATA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
(pentru 5 persoane):, Pentru spuma de pere:, 1 borcan(cutie) de pere in sirop,, 50g. zahar,, 20cl. frisca(lichida),, 1,5 foi de gelatina, Pentru crema de ciocolata:, 150g. ciocolata neagra,, 30g.zahar,, 20cl. frisca,, 10cl.lapte,, 2,5 foi de gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Se pun la inmuiat foile de gelatina.Laptele si frisca (nebatuta),precum si ciocolata rupta in bucati se pun la fiert in bain marie.Se adauga gelatina dizolvata si se amesteca.Crema rezultata se repartizeaza in pahare si se pastreaza la rece, in frigider, cca. 40 de minute.
2.Cand crema s-a racit, se prepara spuma.Foile de gelatina se inmoaie in apa rece .Se mixeaza perele cu zaharul si se pun la fiert pana ce zaharul se topeste ,apoi se adauga gelatina.Se ia compozitia de pe foc.Se bate frisca si si se incorporeaza in compozitia de pere, putin racita.Se repartizeaza spuma peste crema , se orneaza cu bombonele sau ciocolata rasa .
Daca ti-a placut reteta noastra "SPUMA DE PERE CU PANNA COTTA DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cupcakes cu banane

Cupcakes cu banane

Luati ouale si mixati-le, ca pentru omleta, impreuna cu laptele condensat. Terciuiti cu furculita,

4 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuci si arahide

Ciocolata de casa cu nuci si arahide

Am vazut articolul Ciocolata de casa si ni s-a facut o pofta, mama-mama. Mi-am adus aminte de reteta

86 voturi    12 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • (pentru 5 persoane):
  • Pentru spuma de pere:
  • 1 borcan(cutie) de pere in sirop,
  • 50g. zahar,
  • 20cl. frisca(lichida),
  • 1,5 foi de gelatina
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150g. ciocolata neagra,
  • 30g.zahar,
  • 20cl. frisca,
  • 10cl.lapte,
  • 2,5 foi de gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem si miez de nuca