autor:

andreutza

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Stelute cu bezea

Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 500 g faina, 200 g unt, 100 g zahar, 2 oua, 1 praf de copt, Pentru bezea:, 3 albusuri, 100 g zahar pudra, Pentru decor:, fulgi de cocos

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare

1) Freci zaharul cu untul pana obti o compozitie spumoasa.Adaugi ouale, pe rand frecand in continuare, apoi treptat faina carnuta de praful de copt si framanti un aluat consistent omogen, usor de prelucrat. Lasi aluatul la rece 30 de minute.
2) Iintre tinp, bati albusurile, adaugand treptat zaharul, pana obti consistenta ferma de bezea.
3)Intinzi cu sucitorul aluatul in foaie , decupezi cu un sablon stelute, le asezi pe o tava unsa si tapetata cu faina. Presari deasupra fulgi de cocos si cu ajutorul unui sprot, adaugi cate o bezea pentru fiecare steluta.
4) Introduci tava in cuptorul preincalzit, in primele 10 minute, apoi acopericu o coala de zartie, lasi focul foarte mic si usa cuptorului intre deschisa, pana se incalzesc bezelele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza feta

Prajitura cu branza feta

Se pregateste o tava de aragaz, se unge bine cu ulei de masline, se pregateste cuptorul la aragaz.

7 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Prajituri
Triunghiuri cu ciocolata si iaurt

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt

Untul moale il frecam bine cu zaharul,pana devine ca o crema.Adaugam iaurtul si ciocolata topita,omogenizam. Faina

10 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    In mod sigur sunt delicioase...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Si eu le lipesc,fie cu finetti,fie cu o crema. Se preteaza foarte bine crema de ciocolata

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    am preparat si eu aceaste fursecuri si sunt gustoase! Eu le lipeam cate 2 cu crema de cacao

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      :( ................ reteta se vede buna.............dar unde sunt stelutele?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar pudra
  • Pentru decor:
  • fulgi de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de andreutza
Merluciu cu maioneza

Merluciu cu maioneza

Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, inpreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele

1 vot    6 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Varza dulce cu smantana

Varza dulce cu smantana

Cureti varza de foile exterioare si o toci. O presari cu sare si o lasi 15 minute . Apoi o presezi

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel cu smantana

Dovlecel cu smantana

Cureti dovleci de coaja si ii tai pe lung in felii de 1/2cm. Presari feliile cu sare si le lasi

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

In mod sigur sunt delicioase...

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Mini amandine