autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Stelute cu scortisoara

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 45 de bucati): 4 albusuri, , 250 g zahar tos fin, , 1 lingura scortisoara pisata, , 400-450 g migdale macinate, , zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga, ceva mai tarziu, zaharul tos (in ploaie) si se bat in continuare inca 10 minute. Se iau din spuma batuta circa 150 g, se acopera si se pune deoparte.
In restul de spuma se incorporeaza scortisoara si 400 g de migdale. Se amesteca bine, se pune aluatul astfel obtinut pe o planseta pe care s-au presarat zahar pudra si restul de migdale, se framanta, se formeaza o bila si se taie in doua.
Se intind, pe rand, cele 2 bucati de aluat, pe planseta presarata cu zahar pudra, se unge fiecare foaie cu un strat subtire de spuma de albusuri (pusa deoparte) si se decupeaza din ele stelute de circa 5,5 cm (forma cu care se taie trebuie mereu spalata).
Se aseaza stelutele pe o tava tapetata cu hartie speciala si se coc 12-14 minute in cuptorul incins la 150gr
Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Stelute cu scortisoara

Stelute cu scortisoara

Am facut aluatul in robot si am dat la rece pt cca 1 ora, dupa care am intins aluatul in foaie groasa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

La fel de simplu ca la Tiramisu rețeta originală: Mai intai, am batut frisca lichida cu zaharul

7 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 45 de bucati): 4 albusuri
  • 250 g zahar tos fin
  • 1 lingura scortisoara pisata
  • 400-450 g migdale macinate
  • zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu pere