Se bat albusurile spuma, se adauga, ceva mai tarziu, zaharul tos (in ploaie) si se bat in continuare inca 10 minute. Se iau din spuma batuta circa 150 g, se acopera si se pune deoparte.
In restul de spuma se incorporeaza scortisoara si 400 g de migdale. Se amesteca bine, se pune aluatul astfel obtinut pe o planseta pe care s-au presarat zahar pudra si restul de migdale, se framanta, se formeaza o bila si se taie in doua.
Se intind, pe rand, cele 2 bucati de aluat, pe planseta presarata cu zahar pudra, se unge fiecare foaie cu un strat subtire de spuma de albusuri (pusa deoparte) si se decupeaza din ele stelute de circa 5,5 cm (forma cu care se taie trebuie mereu spalata).
Se aseaza stelutele pe o tava tapetata cu hartie speciala si se coc 12-14 minute in cuptorul incins la 150gr
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii