Stoemp de legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Stoemp de legume

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 500 gr morcov
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • putin unt
  • putina smantana lichida (sau lapte )
  • sare
  • nucsoara

Mod de preparare

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara, fierbeti morcovii impreuna cu cartofii.

Fierbeti cartofii cu putina sare si ii scurgeti bine.

Separat caliti ceapa, adaugati morcovul rondele, apa cat sa le acopere, o frunza dafin si putin delicat ( daca folositi )sau o bucatica mica dintr-un cub de pui si le lasati pana morcovul este fiert.

Scurgeti bine de apa, puneti toate legumele impreuna si le striviti folosind pasatorul. 5 Nu folositi mixer in nici un caz ). Adaugati putin unt, putina smantana lichida, patrunjel, nucsoara, sare, piper si serviti ca atare sau ca si garnitura.

Pofta buna!

Stoemp poate fi facut si cu alte legume. Va las mai jos si alte modalitati de preparare.

Cu fasole verde sau pastai:

La fel ca si cu morcovi, dar fara dafin, doar un pic de cimbru si eventual un strop de otet.

Cu varza:

Se fierbe in apa sarata separat, fara capac ca sa isi pastreze culoarea si nu o fierbeti foarte mult.

Cu linte:

Caliti ceapa, adaugati lintea fiarta si scursa foarte bine, condimentati cu un pic de cimbru.

Cu praz:

Idem morcovi, dar fara dafin si delicat, doar cu un pic de cimbru. Iar patrunjelul il inlocuiti cu arpagic tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise