autor:

Melian

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Stoemp de legume

Autor: Melian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Ingrediente
1 kg cartofi, 500 gr morcov, 1 ceapa, patrunjel, putin unt, putina smantana lichida (sau lapte ), sare, nucsoara

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara, fierbeti morcovii impreuna cu cartofii.



Fierbeti cartofii cu putina sare si ii scurgeti bine.

Separat caliti ceapa, adaugati morcovul rondele, apa cat sa le acopere, o frunza dafin si putin delicat ( daca folositi )sau o bucatica mica dintr-un cub de pui si le lasati pana morcovul este fiert.

Scurgeti bine de apa, puneti toate legumele impreuna si le striviti folosind pasatorul. 5 Nu folositi mixer in nici un caz ). Adaugati putin unt, putina smantana lichida, patrunjel, nucsoara, sare, piper si serviti ca atare sau ca si garnitura.



Pofta buna!



Stoemp poate fi facut si cu alte legume. Va las mai jos si alte modalitati de preparare.



Cu fasole verde sau pastai:

La fel ca si cu morcovi, dar fara dafin, doar un pic de cimbru si eventual un strop de otet.



Cu varza:

Se fierbe in apa sarata separat, fara capac ca sa isi pastreze culoarea si nu o fierbeti foarte mult.



Cu linte:

Caliti ceapa, adaugati lintea fiarta si scursa foarte bine, condimentati cu un pic de cimbru.



Cu praz:

Idem morcovi, dar fara dafin si delicat, doar cu un pic de cimbru. Iar patrunjelul il inlocuiti cu arpagic tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stoemp de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Se spala vanata si se taie in cubulete,se sareaza si se lasa timp de o ora la scurs.Dupa ce au lasat

9 voturi    13 comentarii
40 min
Retete de post
Crema de fenicul

Crema de fenicul

Se spala legumele sub jetul de apa rece si se taie in bucati potrivite,ca pentru un piure.Se pun

2 voturi    7 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Melian
New York Cheesecake ( fara coacere )

New York Cheesecake ( fara coacere )

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

34 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Tocanita de vita / Stoofvlees

Tocanita de vita / Stoofvlees

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi. Intr-o tigaie separat caliti ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

1 vot    0 comentarii
1h
Sosuri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Salam de biscuiţi reţetă Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Biscuitii se rup bucati potrivite,dupa care se stropesc cu lapte la temperatura camerei,se amesteca usor

136 voturi    27 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă cu rahat Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat Mai intai rupem biscuitii bucatele. Rahatul il taiem cubulete mici pe care il tavalim prin zahar

88 voturi    7 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Sarmalute in foi de vita de post