autor:

Melian

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Stoemp de legume

Autor: Melian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Ingrediente
1 kg cartofi, 500 gr morcov, 1 ceapa, patrunjel, putin unt, putina smantana lichida (sau lapte ), sare, nucsoara

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara, fierbeti morcovii impreuna cu cartofii.



Fierbeti cartofii cu putina sare si ii scurgeti bine.

Separat caliti ceapa, adaugati morcovul rondele, apa cat sa le acopere, o frunza dafin si putin delicat ( daca folositi )sau o bucatica mica dintr-un cub de pui si le lasati pana morcovul este fiert.

Scurgeti bine de apa, puneti toate legumele impreuna si le striviti folosind pasatorul. 5 Nu folositi mixer in nici un caz ). Adaugati putin unt, putina smantana lichida, patrunjel, nucsoara, sare, piper si serviti ca atare sau ca si garnitura.



Pofta buna!



Stoemp poate fi facut si cu alte legume. Va las mai jos si alte modalitati de preparare.



Cu fasole verde sau pastai:

La fel ca si cu morcovi, dar fara dafin, doar un pic de cimbru si eventual un strop de otet.



Cu varza:

Se fierbe in apa sarata separat, fara capac ca sa isi pastreze culoarea si nu o fierbeti foarte mult.



Cu linte:

Caliti ceapa, adaugati lintea fiarta si scursa foarte bine, condimentati cu un pic de cimbru.



Cu praz:

Idem morcovi, dar fara dafin si delicat, doar cu un pic de cimbru. Iar patrunjelul il inlocuiti cu arpagic tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stoemp de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Parjolute de post

Parjolute de post

Se inmoaie painea in apa. Se scurge bine si daca observam la pipait ca nu s-a inmuiat bine coaja

43 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Retete de post
Mancare de dovlecei de post-Kusa hart-specific Palestinei

Mancare de dovlecei de post-Kusa hart-specific Palestinei

Dovleceii se curata de coaja si se taie in bucati mici. Ceapa se taie marunt. Rosiile se oparesc,

26 voturi    14 comentarii
35 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Melian
New York Cheesecake ( fara coacere )

New York Cheesecake ( fara coacere )

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

37 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Tocanita de vita / Stoofvlees

Tocanita de vita / Stoofvlees

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi. Intr-o tigaie separat caliti ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Spuma de avocado