Untul il topim la foc mic, adaugam cele doua tipuri de ciocolata rupte bucatele si amestecam pana se topesc si acestea. Luam de pe foc si incorporam dulceata de capsuni si sarea. Separat mixam ouale intregi cu cele doua tipuri de zahar. In compozitia de oua adaugam amestecul de ciocolata, omogenizam bine si incorporam treptat cu ajutorul unei spatule faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Cantitatea de faina puteti sa o mai ajustati voi deoarece depinde de consistenta dulcetii de capsuni. Daca este mai subtire este posibil sa mai trebuiasca putina faina, iar daca este mai groasa va trebui sa scadeti din gramaj.
Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit timp de 40-45 minute, dar pentru siguranta faceti si testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca complet si intre timp pregatim crema.
Mixam la viteza mare frisca, pana devine mai tare, reducem viteza la minim si incorporam mascarponele, respectiv pudra de vanilie.
Intindem in strat uniform peste blatul racit si pudram cu cacao.
Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii