Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, pana ce devin spumoase, iar albusurile se bat spuma. · Se amesteca faina cu coaja rasa de lamaie si cu alunele (nuca) macinate si se incorporeaza - impreuna cu galbenusurile - in spuma de albusuri. Afinele se aleg, se spala si se zvanta, iar aluatul de strudel se lasa sa se decongeleze.
Se-ncinge cuptorul la 180gr. si se unge tava cu unt. Se aseaza aluatul de strudel pe un servet de bucatarie, se unge cu gem de afine, peste gem se intinde - cu cutitul - compozitia preparata anterior, din oua + zahar + faina + alune, peste ea se presara afinele si apoi se ruleaza strudelul.
Se pune strudelul in tava (cu lipitura in sus) si se coace 40 de minute in cuptorul incins. Se unge apoi cu putin unt topit si dupa ce untul a fost absorbit, se presara cu zahar pudra.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii