Strudel cu afine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 portii): 3 oua,
  • 60 g zahar,
  • 30 g faina,
  • 30 g alune (sau nuci) macinate,
  • coaja de la 1/2 lamaie,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 400 g afine,
  • 200 g gem de afine,
  • o foaie de strudel de 40X60 cm (congelata) + unt pentru uns tava si zahar pudra.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, pana ce devin spumoase, iar albusurile se bat spuma. · Se amesteca faina cu coaja rasa de lamaie si cu alunele (nuca) macinate si se incorporeaza - impreuna cu galbenusurile - in spuma de albusuri. Afinele se aleg, se spala si se zvanta, iar aluatul de strudel se lasa sa se decongeleze.

Se-ncinge cuptorul la 180gr. si se unge tava cu unt. Se aseaza aluatul de strudel pe un servet de bucatarie, se unge cu gem de afine, peste gem se intinde - cu cutitul - compozitia preparata anterior, din oua + zahar + faina + alune, peste ea se presara afinele si apoi se ruleaza strudelul.

Se pune strudelul in tava (cu lipitura in sus) si se coace 40 de minute in cuptorul incins. Se unge apoi cu putin unt topit si dupa ce untul a fost absorbit, se presara cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise