Bostanul se trece prin razatoarea cu gauri mari si se pune la calit,la foc iute,amestecand mai des,pana cand scadea cucul ce il lasa. Cand este gata,adaugam scortisoara,miezul de nuca prajit si fructele conifiate si amestecam usor.
Pe masa de lucru, intindem o foaie din aluatul cumparat sau facut in casa si pe mijloc punem jumatate din umplutura. Marginele luatului, le taiem fasii si apoi le petrecem peste umplutura de bostan,in nforma de impletitura. Punem intr-o tava unsa usor cu unt, le dam cu ou batut deasupra si dam la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 25 min. Cand s-au rumenit frumos, sunt gata.
Sant minunate alaturi de o cana de lapte batut!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii