autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Strudel cu bostan, miez de nuca si fructe uscate

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 octombrie 2013

Ingrediente
-1 kg de bostan, -100 g zahar, -100 g miez de nuca, -50 g fructe conifiate, -2 lingurite de scortisoara, -aluat foietaj sau aluatul prezentat aici

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Bostanul se trece prin razatoarea cu gauri mari si se pune la calit,la foc iute,amestecand mai des,pana cand scadea cucul ce il lasa. Cand este gata,adaugam scortisoara,miezul de nuca prajit si fructele conifiate si amestecam usor.

Pe masa de lucru, intindem o foaie din aluatul cumparat sau facut in casa si pe mijloc punem jumatate din umplutura. Marginele luatului, le taiem fasii si apoi le petrecem peste umplutura de bostan,in nforma de impletitura. Punem intr-o tava unsa usor cu unt, le dam cu ou batut deasupra si dam la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 25 min. Cand s-au rumenit frumos, sunt gata.

Sant minunate alaturi de o cana de lapte batut!
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu bostan, miez de nuca si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rotunjoare cu dulceata de zmeura si visine

Rotunjoare cu dulceata de zmeura si visine

Acest tip de fursecuri sunt pufoase, usoare si potrivite pentru pauza de la serviciu sau de la scoala. Se

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Briose (muffins) cu ciocolata cu forme homemade

Briose (muffins) cu ciocolata cu forme homemade

Una din diferentele intre cupcakes si muffins consta indeosebi in faptul ca la muffins se foloseste,

3 voturi    1 comentariu
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Telehoi Felicia , 30 septembrie 2014

    aluatul prezentat aici..... unde????cel din imagine nu este aluat foietaj....

  • Fara foto

    Elena Pena , 07 septembrie 2014

    ARATA FRT. BINE! DAR RETETA DE ALUAT FACUT IN CASA UNDE E SCRISA ? SCUZE ...

  • Fara foto

    Belea Alina , 07 septembrie 2014

    am luat reteta cind voi avea timp o so incerc

    • Fara foto

      Belea Alina , 07 septembrie 2014

      arata bine si cred ca e si buna ador prajiturile de toate felurile.iami

    • Fara foto

      Matei Violeta Dorina , 20 noiembrie 2013

      Doamne ! Chiar nimeni nu verifica veridicitatea si corectitudinea retetelor postate aici :"pana cand scadea cucul ce il lasa", "Marginele luatului". Retetele sunt postate doar sa fie "aluat foietaj sau aluatul prezentat aici" - cred ca in alta parte este prezentat ca in reteta nu scrie nimic de cum se poate face aluatul... sau poate e doar de-a gata !!!

    • frunza janet

      frunza janet (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2013

      Uite lincul unde il gasesti prezentat; http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2012/12/mini-tarte-sarate.html

    • Fara foto

      pintilie doinita , 26 octombrie 2013

      aluat foietaj sau aluatul prezentat aici - nu am gasit prezentarea aluatului facut in casa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • -1 kg de bostan
  • -100 g zahar
  • -100 g miez de nuca
  • -50 g fructe conifiate
  • -2 lingurite de scortisoara
  • -aluat foietaj sau aluatul prezentat aici

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

frunza janet (Chef de cuisine)

Uite lincul unde il gasesti prezentat; http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2012/12/mini-tarte-sarate.html

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Mucenici de post