autor:

Anastasia

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Strudel cu capsuna si mar caramelizat

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
un foietaj din comert 800gr, un borcan capsuna compot 400gr, 2 mere mari, 4 linguri zahar, 1 lingurita scortisoara, 2 linguri suc de lamaie, 20 gr unt

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

23 voturi

Mod de preparare

Caramelizati merele cu zaharul amestecast cu scortisoara, impartiti aluatul in 3 parti egale/taiati partile laterale pe fisii si aranjati pe mijloc merele. Puneti deasupra o foaie de aluat subtire, aranjati capsunile.

Impletiti fisiile pe diagonala, luati gita impreuna cu politelenul si incet, incet il deplasati pe centrul unei tave unsa cu unt si scoateti politelena.

Dati la cuptor pentru aproximativ 45~50 minute. Focul sa nu fie mare ca sa reuseasca sa se coaca bine si foaie de aluat pusa peste mar. Presarati deasupra cu pudra de zahar amestecata cu scortisoara. Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu capsuna si mar caramelizat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere

Eclere

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Alba ca neaua

Alba ca neaua

Foi: Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat bun de intins.Se formeaza 4 foi care

2 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine):

    A fost prima data cand am facut strudel. Eu am respectat intocmai reteta Anastasiei. Vreau sa spun ca merele preparate astfel sunt un deliciu (cel putin pentru mine, avand in vedere faptul ca nu ma omor dupa prajituri ce contin mere). Reteta este foarte usor de facut. Aluatul pe care l-am folosit este aluat de foietaj din comert. A iesit un strudel cu un gust incredibil!! Cred ca ar fi la fel de gustos chiar daca ar fi facut doar cu mere!! Il recomand!

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine):

    O reteta interesanta care m-a tentat sa o incerc. Am adus intradevar ceva modificari retetei. Am inlocuit capsunile cu visine congelate de mine in combinatie cu merele caramelizate. A iesit o nebunie - va recomand sa incercati.

  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    emily , 16 februarie 2010

    nu am inteles exact cum se impart foiele si cum se aseaza ca se poata pune merele care mai apoi se invelesc in aluat iar mai tarziu se adauga capsunile care din nou sunt invelite.va multumesc pt explicatie.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Felicitari din toate punctele de vedere...

  • Fara foto

    simona , 28 ianuarie 2010

    Vai ,ce bine arata..dar eu nu am de unde sa compar aluat de asta,ce fel de aluat as putea face?

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Un deliciu!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Un model nou ! arata superb, Felicitari!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Nadia , 18 decembrie 2009

      Arata nemaipomenit, trebuie sa incerc si eu reteta. Felicitari autorului!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

      Superba prezentarea si sunt sigura ca este foarte delicioasa.

    • Fara foto

      maria mihalache , 22 octombrie 2009

      Ce bun trebuie sa fie..........

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Foarte frumos.

    • Fara foto

      Anastasia , 03 septembrie 2009

      Pentru nimic doamna Maria, sa-ti fie sanatos puiutul :D Multumesc pentru aprecieri la toata lumea !!!

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Arata super, am salvat reteta si o voi face. Fiul meu este innebunit dupa strudel asa ca ... mami face orice ptr puiut, nu? Multumesc ptr reteta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Apetisanta

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Felicitari, arata ft bine, deosebit!

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Foarte bine arata. Interesant modul de a infasura. Felicitari. Am sa incerc si eu reteta.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Arata minunat,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Arata grozav......Felicitari...

    • ecaterina (katy) g.

      ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Vai ce interesanta este reteta! Si imi place si cum infasurati strudelul... bun!

    • Fara foto

      Cuciurean (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Asta reteta mea preferata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Usor de pregatit si tare gustos...

    • Fara foto

      olivia_86 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      E foarte apetisanta, si pentru anotimpul de vara e un deliciu.............

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Arata minunat! Eu pun si 2 linguri de amidon alimentar (Gustin de la Dr Oetker)la jumatate de kg de fructe si tin la cuptor cam o ora ca sa nu ramana crud in interior.

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 20 mai 2009

      Va multumesc fetelor pentru incredere, dar daca doriti sa o faceti in 2 nivele ca la mine sa nu uitati ca stratul din mijloc de aluat pe care am pus capsuna trebuie sa fie cat mai subtire ca sa se coaca bine si sa nu aluat crud dar mai deoinde mult si de aragazul pe care-l folositi cat e de bun ca al meu are 100 de ani de cand mica :D

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 19 mai 2009

      Arata de 10 *********** si cred ca este tare gustoasa.Am sa fac si eu ptr ca este foarte usor de facut.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 19 mai 2009

      Are un aspect si cred ca e ft buna si simpla!! Brava!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

      Arata super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

23 voturi

Ingrediente

  • un foietaj din comert 800gr
  • un borcan capsuna compot 400gr
  • 2 mere mari
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 20 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

emily

nu am inteles exact cum se impart foiele si cum se aseaza ca se poata pune merele care mai apoi se invelesc in aluat iar mai tarziu se adauga capsunile care din nou sunt invelite.va multumesc pt explicatie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Negresa cu crema de branza
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania