autor:

Truedelights

» » Prajituri

Strudel cu cirese

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2010

Ingrediente
100 g unt topit, 1 ou, 4 linguri cu zahar, 100 ml lapte, un praf de sare, drojdie cat o nuca, esenta de vanilie, 250-300 g faina, zahar vanilat, Pentru umplutura:, , 1 kg cirese, 3 linguri gris, o cana zahar, o cana apa

Dificultate: Medie Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt topit si faina. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald, fara curenti de aer rece.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,
il punem pe masa de lucru si il intindem
intr-o foaie pe care o vom unge cu
restul de unt topit. Rulam apoi foaia ,
o punem in folie alimentara si
o dam la frigider pana pregatim umplutura.

Spalam ciresele, le rupem coditele si le
scoatem samburii.
Punem pe foc un vas cu o cana apa
si o cana zahar si lasam sa fiarba pana
se face un sirop mai gros.
Adaugam ciresele si lasam sa mai
dea doua trei clocote.
Lasam ciresele sa se raceasca in sirop,
dupa care le scurgem bine si le
amestecam cu grisul.

Acesta va absorbi excesul de zeama.

Scoatem aluatul de la frigider si
il framantam bine.
Putem intinde apoi o foaie mai mare
sau doua mai mici pe care le umplem
cu cirese si le rulam. Le putem unge cu ou
si presara cu zahar tos vanilat.
Punem ruladele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi le dam la cuptor pentru 30-35 minute.

Se poate servi strudelul cald sau rece, pudrat cu zahar farin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Strudel cu visine sau cirese

Strudel cu visine sau cirese

Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul, apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Gatisoare cu visine

Gatisoare cu visine

se taie aluatul in dreptunghiuri cu dimensiunea de 8 pe 6 cm, pe mijloc se pune un rand de visine

19 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Apostol Viorica , 02 februarie 2015

    bunaaa

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Arata tare bine!

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Salvata si trebuie neaparat incercata.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Ce bine arataaaaa!!!

    • Fara foto

      maria mihalache , 13 iunie 2010

      Ce bun trebuie sa fie.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

      Am salvat reteta, sper sa ajunga la testata cat de curand.

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

      Nu inteleg de ce nu-mi apar comentariile...

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

      Mai am ! va servesc pe toate cu placere! :)

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

      Delicios!este sezonul lor*****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Foarte bine arata,felicitari

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Mai am! si va servesc cu placere :) Au iesit doua strudele mari!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Mmmmmmmmmmm,mai ai? O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Arata grozav si trebuie sa fie un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • 100 g unt topit
  • 1 ou
  • 4 linguri cu zahar
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • drojdie cat o nuca
  • esenta de vanilie
  • 250-300 g faina
  • zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg cirese
  • 3 linguri gris
  • o cana zahar
  • o cana apa

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Apostol Viorica

bunaaa

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose de vanilie cu ciocolata in interior