Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt topit si faina. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald, fara curenti de aer rece.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,
il punem pe masa de lucru si il intindem
intr-o foaie pe care o vom unge cu
restul de unt topit. Rulam apoi foaia ,
o punem in folie alimentara si
o dam la frigider pana pregatim umplutura.
Spalam ciresele, le rupem coditele si le
scoatem samburii.
Punem pe foc un vas cu o cana apa
si o cana zahar si lasam sa fiarba pana
se face un sirop mai gros.
Adaugam ciresele si lasam sa mai
dea doua trei clocote.
Lasam ciresele sa se raceasca in sirop,
dupa care le scurgem bine si le
amestecam cu grisul.
Acesta va absorbi excesul de zeama.
Scoatem aluatul de la frigider si
il framantam bine.
Putem intinde apoi o foaie mai mare
sau doua mai mici pe care le umplem
cu cirese si le rulam. Le putem unge cu ou
si presara cu zahar tos vanilat.
Punem ruladele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi le dam la cuptor pentru 30-35 minute.
Se poate servi strudelul cald sau rece, pudrat cu zahar farin.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii