autor:

diana

» » Prajituri

Strudel cu dovleac

Autor: diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Ingrediente
aproximativ 1,5 kg dovleac ras, zahar dupa gust,2-3 lingurite, scortisoara,100g stafide.,  Pentru aluat:600g faina, 120g untura de porc, 4 linguri zahar, 2 oua, un varf de cutit sare, coaja de lamaie, 25g drojdie, 150ml lapte,, , un galbenus de ou pentru uns.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare


Dovleacul ras se caleste cu zaharul, se aduga scortisoara si stafidele.



Untura se freaca cu faina, se pun oule, sarea, zaharul, coaja de lamaie si drojdia dizolvata in laptele caldut. Se framanta un aluat potrivit de tare. Se lasa 20 minute sa se odihneasca.



Aluatul se imparte in 3, se intinde fiecare bucata, se pune 1/3 dovleac si se ruleaza, se unge cu galbenus de ou, se coace la foc mic pentru inceput apoi se da focul mai tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Strudel cu mere si dovleac

Strudel cu mere si dovleac

Calim dovleacul si marul impreuna cu margarina topita adaugand zaharul treptat. Spre sfarsit adaugam

3 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de post
Strudel cu dovleac

Strudel cu dovleac

Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, deci vom pune

20 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

    bineinteles ca se poate folosi margarina sau unt....untura face aluatul mai fraged.

  • cristina

    cristina (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    se poate folosi margarina sau unt in loc de untura de porc?

  • mihaela idriceanu

    mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    pfff,ce pofta mi-a facut strudelul tau! unde mai gasesc eu dovleac acum??!!! sa-mi fac "pohta ce pohtesc"!:))

    • adina_andre

      adina_andre (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      ce bine arata. e delicios

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Arata super bine strudelul tau!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      Foarte bun strudel!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Foarte bun..............

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • aproximativ 1,5 kg dovleac ras
  • zahar dupa gust,2-3 lingurite
  • scortisoara,100g stafide.
  •  Pentru aluat:600g faina
  • 120g untura de porc
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • un varf de cutit sare
  • coaja de lamaie
  • 25g drojdie
  • 150ml lapte,
  • un galbenus de ou pentru uns.

Raporteaza reteta

Retete
de diana
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Pentru prepararea blatului: Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza

21 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar

Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente Pt un blat: se separa albusurile

6 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi
Melci cu budinca

Melci cu budinca

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute. Oul

8 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

diana (Chef de cuisine)

bineinteles ca se poate folosi margarina sau unt....untura face aluatul mai fraged.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
muffins cu mandarine si ciocolata