autor:

Fara foto

» » Aperitive

Strudel cu legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 2 foi de strudel (60X40 cm) congelate, , 2 morcovi, , 250 g vanata, , 200 g telina, , 1/2 tulpina de praz, , 50 g ardei gras, , 1/2 dovlecel, , 2 cartofi fierti, , 1/4 l lapte, , 150 g faina, , 100 g unt, , sare, , piper macinat, , 1 lingura frisca nebatuta, , 2 linguri smantana, , 250 g spanac., In plus: grasime pentru uns tava.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala legumele, se curata si se taie fasii subtiri, la fel si cartofii fierti, curatati de coaja.
Se topeste untul intr-o cratita, se adauga faina, se amesteca bine de tot, dupa care se incorporeaza laptele si se bate in continuare cu telul. Se da intr-un clocot, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se toarna intr-un castron si se amesteca cu legumele taiate.
Se-ncinge cuptorul la 175 grade. Se intind foile de aluat pe un stergar umed, se intinde deasupra stratul de legume si se ruleaza. Se unge strudelul cu ou, se pune pe o tava unsa si se coace 35 de minute in cuptorul incins.
Intre timp, se opareste spanacul si se mixeaza - in robotul de bucatarie - impreuna cu frisca. Se adauga smantana, se incalzeste putin, se sareaza, se pipereaza si spuma astfel obtinuta se serveste pe farfurii incalzite impreuna cu strudelul taiat felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
chiftelute de cartofii

chiftelute de cartofii

se fierb cartofi si se face un piure, se pune sere si piper negru, si se lasa la racit, apoi se fac

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Faole pastai cu maioneza

Faole pastai cu maioneza

Se fierb pastaile in apa cu sare. Intre timp se prepara maioneza dintr-un ou crud si unul fiert.

7 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 2 foi de strudel (60X40 cm) congelate
  • 2 morcovi
  • 250 g vanata
  • 200 g telina
  • 1/2 tulpina de praz
  • 50 g ardei gras
  • 1/2 dovlecel
  • 2 cartofi fierti
  • 1/4 l lapte
  • 150 g faina
  • 100 g unt
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingura frisca nebatuta
  • 2 linguri smantana
  • 250 g spanac.
  • In plus: grasime pentru uns tava.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Salata de rosii,prajite