Pentru aluat - amestecam faina cu margarina cu degetele pana cand se incorporeaza cele doua, adaugam zaharul, sare, praf de copt, iaurtul si oul batut usor cu furculita. Lucram aluatul cu mana,el trebuie sa fie neted si ferm dar nu prea tare. Adaugam si lingurile de lapte cald si framantam aluatul bine fara a se lipi de sucitor.Impartim aluatul in trei bile .Intindem foaie cam de 1 cm ungem cu gem (eu am folosit de prune) si apoi pasta de mac cam 1/3 din compozitie. Rulam aplatizam usor cu mana si le punem pe toate trei in tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt. Acoperim tava cu un prosop si o lasam la temeratura camerei 20 minute.Coacem la cuptorul preincalzit 20 minute (sa fie usor aurite) stingem cuptorul si mai lasam tava 5 minute. Acoperim tava cu un prosop umed timp de 15 minute apoi se taie si se pudreaza cu zahar pudra.
Pentru umplutura de mac amestecam macul cu zaharul mirodeniile si turnam lapte fierbine putin cate putin, u tot odata ca riscam sa ne iasa prea subtire.Trebuie sa aiba consistenta unui gem.Lasam sa se raceasca si apoi il folosim la strudele.
P.S. Daca nu doriti mac asa mult puteti sa reduceti din cantitate, la fel si din zahar asta tine de gustul vostru
Va doresc spor la treaba si Pofta buna!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii