autor:

maria

» » Prajituri

Strudel cu mac

Autor: maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2012

Ingrediente
Pentru aluat:, 500 gr. faina, 100 gr. zahar, 1 praf copt, 2oo gr.margarina, 100 gr.smantana sau iaurt, 1 ou, un varf cutit sare, 2-3 linguri lapte cald, Pentru umplutura:, 600 gr. mac, 6 linguri zahar, aprox. 500 ml de lapte, gem de fructe la alegerea voastra, o vanilie,coaja de portocala si lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat - amestecam faina cu margarina cu degetele pana cand se incorporeaza cele doua, adaugam zaharul, sare, praf de copt, iaurtul si oul batut usor cu furculita. Lucram aluatul cu mana,el trebuie sa fie neted si ferm dar nu prea tare. Adaugam si lingurile de lapte cald si framantam aluatul bine fara a se lipi de sucitor.Impartim aluatul in trei bile .Intindem foaie cam de 1 cm ungem cu gem (eu am folosit de prune) si apoi pasta de mac cam 1/3 din compozitie. Rulam aplatizam usor cu mana si le punem pe toate trei in tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt. Acoperim tava cu un prosop si o lasam la temeratura camerei 20 minute.Coacem la cuptorul preincalzit 20 minute (sa fie usor aurite) stingem cuptorul si mai lasam tava 5 minute. Acoperim tava cu un prosop umed timp de 15 minute apoi se taie si se pudreaza cu zahar pudra.

Pentru umplutura de mac amestecam macul cu zaharul mirodeniile si turnam lapte fierbine putin cate putin, u tot odata ca riscam sa ne iasa prea subtire.Trebuie sa aiba consistenta unui gem.Lasam sa se raceasca si apoi il folosim la strudele.

P.S. Daca nu doriti mac asa mult puteti sa reduceti din cantitate, la fel si din zahar asta tine de gustul vostru

Va doresc spor la treaba si Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cupcakes (mini-tortulete)

Cupcakes (mini-tortulete)

Aluat: Se sparg ouale si se bat usor cu furculita. Peste, se pun restul ingredientelor si se amesteca

10 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura Ciresica

Prajitura Ciresica

Pandispanul: Se bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, zaharul si zeama de lamaie,

1 vot    0 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr. faina
  • 100 gr. zahar
  • 1 praf copt
  • 2oo gr.margarina
  • 100 gr.smantana sau iaurt
  • 1 ou
  • un varf cutit sare
  • 2-3 linguri lapte cald
  • Pentru umplutura:
  • 600 gr. mac
  • 6 linguri zahar
  • aprox. 500 ml de lapte
  • gem de fructe la alegerea voastra
  • o vanilie,coaja de portocala si lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de maria
Eclere

Eclere

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
coronita umpluta cu branza

coronita umpluta cu branza

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita

4 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
placinta din aluat dospit cu crema de smantana

placinta din aluat dospit cu crema de smantana

cum preparam: intr-un vas se freaca drojdia cu zaharul pana cand se lichefiaza se adauga untul moale

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Margarete