Strudel cu mac

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Strudel cu mac

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr. faina
  • 100 gr. zahar
  • 1 praf copt
  • 2oo gr.margarina
  • 100 gr.smantana sau iaurt
  • 1 ou
  • un varf cutit sare
  • 2-3 linguri lapte cald
  • Pentru umplutura:
  • 600 gr. mac
  • 6 linguri zahar
  • aprox. 500 ml de lapte
  • gem de fructe la alegerea voastra
  • o vanilie,coaja de portocala si lamaie

Mod de preparare

Pentru aluat - amestecam faina cu margarina cu degetele pana cand se incorporeaza cele doua, adaugam zaharul, sare, praf de copt, iaurtul si oul batut usor cu furculita. Lucram aluatul cu mana,el trebuie sa fie neted si ferm dar nu prea tare. Adaugam si lingurile de lapte cald si framantam aluatul bine fara a se lipi de sucitor.Impartim aluatul in trei bile .Intindem foaie cam de 1 cm ungem cu gem (eu am folosit de prune) si apoi pasta de mac cam 1/3 din compozitie. Rulam aplatizam usor cu mana si le punem pe toate trei in tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt. Acoperim tava cu un prosop si o lasam la temeratura camerei 20 minute.Coacem la cuptorul preincalzit 20 minute (sa fie usor aurite) stingem cuptorul si mai lasam tava 5 minute. Acoperim tava cu un prosop umed timp de 15 minute apoi se taie si se pudreaza cu zahar pudra.

Pentru umplutura de mac amestecam macul cu zaharul mirodeniile si turnam lapte fierbine putin cate putin, u tot odata ca riscam sa ne iasa prea subtire.Trebuie sa aiba consistenta unui gem.Lasam sa se raceasca si apoi il folosim la strudele.

P.S. Daca nu doriti mac asa mult puteti sa reduceti din cantitate, la fel si din zahar asta tine de gustul vostru

Va doresc spor la treaba si Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise