Se curata merele de coaja, se rad pe partea mare a razatoarei, se amesteca cu zaharul si se calesc la foc potrivit. Dupa ce merele s-au inmuiat si zeama a scazut, se aromatizeaza cu scortisoara si coaja de lamiie, si se lasa sa se raceasca. Se intinde foaia de strudel, se unge cu unt topit, apoi se aseaza merele pe deasupra, intinzindu-le cu cutitul, avind grija ca stratul sa fie la fel de gros pe toata foaia. Se taie aceasta foaie in doua sau trei fisii, dupa lungimea tavii. Se stropeste stratul de mere cu unt, apoi se infasoara fiecare fisie, formind doua sau trei suluri. Se unge tava cu unt, se aseaza sulurile cu o mica distanta intre ele, se stropesc din nou cu grasime si se coc in cuptor, la foc potrivit. Strudelul se taie inainte de a se raci, prin taieturi oblice, in bucati lungi de 5-6 cm, si se pudreaza cu zaharul pudra vanilat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii