Strudelul meu cu mere se face cu aluat fraged.
Faina, apa si 30 g de unt/margarina topita, 2 linguri ulei se amesteca si se framanta,se formeaza o bila din el, se unge cu ulei si se pune la rece vreo jumatate de ora.
Apoi aluatul se intinde cu sucitorul pana se face o foaie foarte subtire.Calim merele rase cu zahar si scortisoara, prajim putin pesmet in unt si-l amestecam cu scortisoara si coaja de lamaie. Se pune prima data pesmetul, apoi merele, apoi nucile si stafidele, la urma se presara zaharul.Se ruleaza strudelul. Se pune pe o tava unsa cu unt cu fata in jos.
Se presara cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii