autor:

Fara foto

» » Prajituri

Strudel cu mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 bucati):, Pentru aluat - 225 g faina, , 1/2 lingurita sare, , 1 ou, , 2 linguri ulei de floarea-soarelui, , 4 linguri apa calda., In plus: 50 g unt topit si putina faina., Pentru umplutura: 50 g unt, , 75 g pesmet, , 100 g zahar, , cate 1/2 lingurita scortisoara si cuisoare macinate, , coaja rasa de la 1/2 lamaie, , 75 g migdale oparite si taiate felii, , 50 g stafide, , 900 g mere, , zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-un castron faina cu sarea si se face o gropita la mijloc, in care se toarna oul batut cu uleiul si apa calda. Se prepara un aluat moale.
Se framanta aluatul circa 15 minute, se face o bila, se acopera si se lasa o ora sa se odihneasca.
Pentru umplutura, se prajeste pesmetul in untul topit si se pune deoparte. Se amesteca zaharul cu mirodeniile, coaja de lamaie si stafidele. Se curata merele si se taie intai in sferturi si pe urma felii.
Se incinge cuptorul la 190gr. si se unge cu unt o tava (eventual doua). Se incalzeste sucitorul, se infaineaza si se acopera planseta cu o fata de masa (75 x 63 cm), peste care se presara faina.
Se intinde aluatul pe fata de masa, cat mai subtire posibil, se ridica cu mainile infainate bagate sub el si se intinde de la mijloc inspre margini, pana ce devine transparent. (Daca s-a uscat, se unge cu putin unt topit.)
Se taie aluatul in forma de dreptunghi (63 x 50 cm) si se unge cu unt topit.
Se presara peste el pesmetul rumenit si se aseaza merele doar pe jumatatea inferioara, lasand o margine libera pe toate laturile. Peste mere se presara zaharul si stafidele si se pliaza peste umplutura, mai intai marginile si pe urma jumatatea superioara.
Se ruleaza strudelul - cu stergarul -, pornind de la latura mai lunga, si se indoaie, in forma de cununa, sau se taie pur si simplu in doua.
Se aseaza pe tava (sau pe tavi) si se unge cu unt topit.
Strudelul se coace 35-40 de minute, se lasa putin sa se raceasca si se presara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Strudel cu mere, migdale si stafide

Strudel cu mere, migdale si stafide

Pentru aluat, se amesteca faina cu 1 lingura unt topit, oul sarea si apa.Se framanta aluatul pana

5 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

23 voturi    6 comentarii
2h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 bucati):
  • Pentru aluat - 225 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 4 linguri apa calda.
  • In plus: 50 g unt topit si putina faina.
  • Pentru umplutura: 50 g unt
  • 75 g pesmet
  • 100 g zahar
  • cate 1/2 lingurita scortisoara si cuisoare macinate
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 75 g migdale oparite si taiate felii
  • 50 g stafide
  • 900 g mere
  • zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Inghetata falsa