Strudel cu mere

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 bucati):
  • Pentru aluat - 225 g faina,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1 ou,
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui,
  • 4 linguri apa calda.
  • In plus: 50 g unt topit si putina faina.
  • Pentru umplutura: 50 g unt,
  • 75 g pesmet,
  • 100 g zahar,
  • cate 1/2 lingurita scortisoara si cuisoare macinate,
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie,
  • 75 g migdale oparite si taiate felii,
  • 50 g stafide,
  • 900 g mere,
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Se pun intr-un castron faina cu sarea si se face o gropita la mijloc, in care se toarna oul batut cu uleiul si apa calda. Se prepara un aluat moale.

Se framanta aluatul circa 15 minute, se face o bila, se acopera si se lasa o ora sa se odihneasca.

Pentru umplutura, se prajeste pesmetul in untul topit si se pune deoparte. Se amesteca zaharul cu mirodeniile, coaja de lamaie si stafidele. Se curata merele si se taie intai in sferturi si pe urma felii.

Se incinge cuptorul la 190gr. si se unge cu unt o tava (eventual doua). Se incalzeste sucitorul, se infaineaza si se acopera planseta cu o fata de masa (75 x 63 cm), peste care se presara faina.

Se intinde aluatul pe fata de masa, cat mai subtire posibil, se ridica cu mainile infainate bagate sub el si se intinde de la mijloc inspre margini, pana ce devine transparent. (Daca s-a uscat, se unge cu putin unt topit.)

Se taie aluatul in forma de dreptunghi (63 x 50 cm) si se unge cu unt topit.

Se presara peste el pesmetul rumenit si se aseaza merele doar pe jumatatea inferioara, lasand o margine libera pe toate laturile. Peste mere se presara zaharul si stafidele si se pliaza peste umplutura, mai intai marginile si pe urma jumatatea superioara.

Se ruleaza strudelul - cu stergarul -, pornind de la latura mai lunga, si se indoaie, in forma de cununa, sau se taie pur si simplu in doua.

Se aseaza pe tava (sau pe tavi) si se unge cu unt topit.

Strudelul se coace 35-40 de minute, se lasa putin sa se raceasca si se presara cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise