autor:

» » Prajituri

Strudel cu mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 bucati):, Pentru aluat - 225 g faina, , 1/2 lingurita sare, , 1 ou, , 2 linguri ulei de floarea-soarelui, , 4 linguri apa calda., In plus: 50 g unt topit si putina faina., Pentru umplutura: 50 g unt, , 75 g pesmet, , 100 g zahar, , cate 1/2 lingurita scortisoara si cuisoare macinate, , coaja rasa de la 1/2 lamaie, , 75 g migdale oparite si taiate felii, , 50 g stafide, , 900 g mere, , zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-un castron faina cu sarea si se face o gropita la mijloc, in care se toarna oul batut cu uleiul si apa calda. Se prepara un aluat moale.
Se framanta aluatul circa 15 minute, se face o bila, se acopera si se lasa o ora sa se odihneasca.
Pentru umplutura, se prajeste pesmetul in untul topit si se pune deoparte. Se amesteca zaharul cu mirodeniile, coaja de lamaie si stafidele. Se curata merele si se taie intai in sferturi si pe urma felii.
Se incinge cuptorul la 190gr. si se unge cu unt o tava (eventual doua). Se incalzeste sucitorul, se infaineaza si se acopera planseta cu o fata de masa (75 x 63 cm), peste care se presara faina.
Se intinde aluatul pe fata de masa, cat mai subtire posibil, se ridica cu mainile infainate bagate sub el si se intinde de la mijloc inspre margini, pana ce devine transparent. (Daca s-a uscat, se unge cu putin unt topit.)
Se taie aluatul in forma de dreptunghi (63 x 50 cm) si se unge cu unt topit.
Se presara peste el pesmetul rumenit si se aseaza merele doar pe jumatatea inferioara, lasand o margine libera pe toate laturile. Peste mere se presara zaharul si stafidele si se pliaza peste umplutura, mai intai marginile si pe urma jumatatea superioara.
Se ruleaza strudelul - cu stergarul -, pornind de la latura mai lunga, si se indoaie, in forma de cununa, sau se taie pur si simplu in doua.
Se aseaza pe tava (sau pe tavi) si se unge cu unt topit.
Strudelul se coace 35-40 de minute, se lasa putin sa se raceasca si se presara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Strudel cu mere

Strudel cu mere

1. Merele se spala, se curata si se taie cubulete mici. Apoi le puneti intr-o tigaie adanca sau ceaun,

6 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

Se pregateste un aluat din faina Arpis, galbenus de ou, smantana si margarina.Dupa ce se framanta

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 bucati):
  • Pentru aluat - 225 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 4 linguri apa calda.
  • In plus: 50 g unt topit si putina faina.
  • Pentru umplutura: 50 g unt
  • 75 g pesmet
  • 100 g zahar
  • cate 1/2 lingurita scortisoara si cuisoare macinate
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 75 g migdale oparite si taiate felii
  • 50 g stafide
  • 900 g mere
  • zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti indragostiti