autor:

Fara foto

» » Prajituri

Strudel cu mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 bucati):, Pentru aluat - 225 g faina, , 1/2 lingurita sare, , 1 ou, , 2 linguri ulei de floarea-soarelui, , 4 linguri apa calda., In plus: 50 g unt topit si putina faina., Pentru umplutura: 50 g unt, , 75 g pesmet, , 100 g zahar, , cate 1/2 lingurita scortisoara si cuisoare macinate, , coaja rasa de la 1/2 lamaie, , 75 g migdale oparite si taiate felii, , 50 g stafide, , 900 g mere, , zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-un castron faina cu sarea si se face o gropita la mijloc, in care se toarna oul batut cu uleiul si apa calda. Se prepara un aluat moale.
Se framanta aluatul circa 15 minute, se face o bila, se acopera si se lasa o ora sa se odihneasca.
Pentru umplutura, se prajeste pesmetul in untul topit si se pune deoparte. Se amesteca zaharul cu mirodeniile, coaja de lamaie si stafidele. Se curata merele si se taie intai in sferturi si pe urma felii.
Se incinge cuptorul la 190gr. si se unge cu unt o tava (eventual doua). Se incalzeste sucitorul, se infaineaza si se acopera planseta cu o fata de masa (75 x 63 cm), peste care se presara faina.
Se intinde aluatul pe fata de masa, cat mai subtire posibil, se ridica cu mainile infainate bagate sub el si se intinde de la mijloc inspre margini, pana ce devine transparent. (Daca s-a uscat, se unge cu putin unt topit.)
Se taie aluatul in forma de dreptunghi (63 x 50 cm) si se unge cu unt topit.
Se presara peste el pesmetul rumenit si se aseaza merele doar pe jumatatea inferioara, lasand o margine libera pe toate laturile. Peste mere se presara zaharul si stafidele si se pliaza peste umplutura, mai intai marginile si pe urma jumatatea superioara.
Se ruleaza strudelul - cu stergarul -, pornind de la latura mai lunga, si se indoaie, in forma de cununa, sau se taie pur si simplu in doua.
Se aseaza pe tava (sau pe tavi) si se unge cu unt topit.
Strudelul se coace 35-40 de minute, se lasa putin sa se raceasca si se presara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Strudel de mere caramelizate

Strudel de mere caramelizate

Daca optati sa faceti foietaj in casa cantitatea pt aprox.300gr:Amesteca 150gr.zahar cu 150 gr.unt.Adauga

1 vot    14 comentarii
30 min
Prajituri
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Drojdia+1 lingurita de zahar+1 lingurita de faina se amesteca iar treptat adaugam 100 ml lapte caldut

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 bucati):
  • Pentru aluat - 225 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 4 linguri apa calda.
  • In plus: 50 g unt topit si putina faina.
  • Pentru umplutura: 50 g unt
  • 75 g pesmet
  • 100 g zahar
  • cate 1/2 lingurita scortisoara si cuisoare macinate
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 75 g migdale oparite si taiate felii
  • 50 g stafide
  • 900 g mere
  • zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema caramel