autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Strudel cu mere

Autor: Caravan Beatrice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Caravan Beatrice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
500g faina, 120 ml apa, 500 g mere, sare, unt, zahar 100g, scortisoara, stafide.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Din faina, apa si sare se face un aluat, care se bate bine si se lasa apoi la odihnit. Se intind foi subtiri, care se taie in patrate egale si se stropesc cu unt caldut. Merele se rad si se calesc in tigaie. Se lasa sa se raceasca si se adauga zahar dupa gust (100g), scortisoara, stafide. Se suprapun mai multe foi, se pun merele si se ruleaza. Se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina si se coc la foc potrivit. Cand se scot se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata. Foaia de aluat

17 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Strudel de mere caramelizate

Strudel de mere caramelizate

Daca optati sa faceti foietaj in casa cantitatea pt aprox.300gr:Amesteca 150gr.zahar cu 150 gr.unt.Adauga

1 vot    14 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 500g faina
  • 120 ml apa
  • 500 g mere
  • sare
  • unt
  • zahar 100g
  • scortisoara
  • stafide.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Button cookies