Strudel cu mere foarte simplu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru fiecare strudel: 3 foi de placinta
  • 2 mere mari
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • scortisoara dupa gust

Mod de preparare

Se curata de coaja un numar potrivit de mere pentru cite strudele facem.

Se intinde o foaie de placinta pe planseta, se unge cu 1 lingura de ulei si se stropeste cu 1 lingura de zahar, se pune deasupra alta foaie, se unge etc pina suprapunem 3 foi. Pe marginea ingusta a foilor se asaza 2 mere rase pe razatoarea mare si stoarse putin, se stropesc cu 1 lingura zahar si scortisoara, se ruleaza si ruloul se asaza in tava unsa cu ulei. Se continua cu restul de foi, asezind rulourile unul linga altul nu prea inghesuite. La urma se ung rulourile cu ulei si se stropesc cu putin zahar, pentru culoare.

Se coc 20 minute, pina se rumenesc usor, la foc potrivit spre mare.

Dupa gust, se poate folosi mai putin zahar, sau chiar indulcitor potrivit pentru copt. Daca nu stoarcem merele, strudelul iese mai insiropat si se maninca cu lingurita. Se taie dupa ce se racoresc, fiecare rulou in 4.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise