Se curata de coaja un numar potrivit de mere pentru cite strudele facem.
Se intinde o foaie de placinta pe planseta, se unge cu 1 lingura de ulei si se stropeste cu 1 lingura de zahar, se pune deasupra alta foaie, se unge etc pina suprapunem 3 foi. Pe marginea ingusta a foilor se asaza 2 mere rase pe razatoarea mare si stoarse putin, se stropesc cu 1 lingura zahar si scortisoara, se ruleaza si ruloul se asaza in tava unsa cu ulei. Se continua cu restul de foi, asezind rulourile unul linga altul nu prea inghesuite. La urma se ung rulourile cu ulei si se stropesc cu putin zahar, pentru culoare.
Se coc 20 minute, pina se rumenesc usor, la foc potrivit spre mare.
Dupa gust, se poate folosi mai putin zahar, sau chiar indulcitor potrivit pentru copt. Daca nu stoarcem merele, strudelul iese mai insiropat si se maninca cu lingurita. Se taie dupa ce se racoresc, fiecare rulou in 4.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii