Strudel cu nuci si rahat

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Strudel cu nuci si rahat

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1/2 pahar de zahar
  • 2 oua
  • 1/2 pahar de ulei
  • 1/2 pahar de miere curata
  • coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 si 1/2 pahare de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 200 g de nuci macinate
  • 1-2 linguri de zahar
  • 1plic de zahar vanilat
  • rahat dupa gust

Mod de preparare

In oala robotului se pun ingridentele ptr aluat si se prelucreaza pana se formeaza un aluat - daca este tare lipicios se poate adauga putina faina. eu prefer sa-l pun putin in frigider 30 de minute dupa care sa-l prelucrez.

Din jumatate de aluat intind o foaie de 1cm si o ung cu putin ulei cu mana nu mult este ca nuca sa se lipeasca. Se poate folosi un gem acrisor care se intinde subtire si atunci nu trebuie ulei.

Se presoara bine nuca care afost amestecata cu zahar si zahar vanilat si pe margine pe lungimea foii se adauga bucatele de rahat.

Se ruleaza foaia si se pune pe tava tapetata cu foaie de copt si se unge cu galbenus putin diluat cu apa.

Se incalzeste cuptorul la 175 de grade si se coace 15-20 de minute pana strudelul este frumos rumenit.

Se lasa sa se raceasca si se poate taia in felii potrivite.

Se mentine cateva zile intr-o cutie ermetica.

Este gustos si foarte practic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise