Strudel cu nuci si rahat

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Strudel cu nuci si rahat

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1/2 pahar de zahar
  • 2 oua
  • 1/2 pahar de ulei
  • 1/2 pahar de miere curata
  • coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 si 1/2 pahare de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 200 g de nuci macinate
  • 1-2 linguri de zahar
  • 1plic de zahar vanilat
  • rahat dupa gust

Mod de preparare

In oala robotului se pun ingridentele ptr aluat si se prelucreaza pana se formeaza un aluat - daca este tare lipicios se poate adauga putina faina. eu prefer sa-l pun putin in frigider 30 de minute dupa care sa-l prelucrez.

Din jumatate de aluat intind o foaie de 1cm si o ung cu putin ulei cu mana nu mult este ca nuca sa se lipeasca. Se poate folosi un gem acrisor care se intinde subtire si atunci nu trebuie ulei.

Se presoara bine nuca care afost amestecata cu zahar si zahar vanilat si pe margine pe lungimea foii se adauga bucatele de rahat.

Se ruleaza foaia si se pune pe tava tapetata cu foaie de copt si se unge cu galbenus putin diluat cu apa.

Se incalzeste cuptorul la 175 de grade si se coace 15-20 de minute pana strudelul este frumos rumenit.

Se lasa sa se raceasca si se poate taia in felii potrivite.

Se mentine cateva zile intr-o cutie ermetica.

Este gustos si foarte practic.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi