Strudel cu nuci si rahat

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Strudel cu nuci si rahat

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1/2 pahar de zahar
  • 2 oua
  • 1/2 pahar de ulei
  • 1/2 pahar de miere curata
  • coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 si 1/2 pahare de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 200 g de nuci macinate
  • 1-2 linguri de zahar
  • 1plic de zahar vanilat
  • rahat dupa gust

Mod de preparare

In oala robotului se pun ingridentele ptr aluat si se prelucreaza pana se formeaza un aluat - daca este tare lipicios se poate adauga putina faina. eu prefer sa-l pun putin in frigider 30 de minute dupa care sa-l prelucrez.

Din jumatate de aluat intind o foaie de 1cm si o ung cu putin ulei cu mana nu mult este ca nuca sa se lipeasca. Se poate folosi un gem acrisor care se intinde subtire si atunci nu trebuie ulei.

Se presoara bine nuca care afost amestecata cu zahar si zahar vanilat si pe margine pe lungimea foii se adauga bucatele de rahat.

Se ruleaza foaia si se pune pe tava tapetata cu foaie de copt si se unge cu galbenus putin diluat cu apa.

Se incalzeste cuptorul la 175 de grade si se coace 15-20 de minute pana strudelul este frumos rumenit.

Se lasa sa se raceasca si se poate taia in felii potrivite.

Se mentine cateva zile intr-o cutie ermetica.

Este gustos si foarte practic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise