Ingrediente
Pentru aluat, 1/2 pahar de zahar, 2 oua, 1/2 pahar de ulei, 1/2 pahar de miere curata, coaja de lamaie, 1 plic zahar vanilat, 2 si 1/2 pahare de faina, 1/2 plic de praf de copt, , Pentru umplutura, 200 g de nuci macinate, 1-2 linguri de zahar, 1plic de zahar vanilat, rahat dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
2 voturi
Mod de preparare
Din jumatate de aluat intind o foaie de 1cm si o ung cu putin ulei cu mana nu mult este ca nuca sa se lipeasca. Se poate folosi un gem acrisor care se intinde subtire si atunci nu trebuie ulei.
Se presoara bine nuca care afost amestecata cu zahar si zahar vanilat si pe margine pe lungimea foii se adauga bucatele de rahat.
Se ruleaza foaia si se pune pe tava tapetata cu foaie de copt si se unge cu galbenus putin diluat cu apa.
Se incalzeste cuptorul la 175 de grade si se coace 15-20 de minute pana strudelul este frumos rumenit.
Se lasa sa se raceasca si se poate taia in felii potrivite.
Se mentine cateva zile intr-o cutie ermetica.
Este gustos si foarte practic.