autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Strudel cu pere si crema

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
1 pachet aluat de foietaj (450gr),, 4-5 pere,, 5+3 linguri zahar,, 50gr margarina,, 1 plic zahar vanilinat,, 1 plic praf de budinca de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Foile se lasa la dezghetat si cand sunt inca foarte reci se aseaza pe masa si se taie fiecare foaie in doua. Iar doua dintre ele se taie sub forma de gratar.
2. Se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic din praf de budinca, apa, zahar vanilinat si 3 linguri de zahar. Se raceste.
3. Se curata perele si se taie cuburi.
4. Intr-un vas se caramelizeaza margarina cu restul de zahar ramas (5 linguri). Cand caramelul are inca o culoare deschisa se adauga perele si se lasa pe foc pana se resoarbe tot siropul si caramelul se formeaza din nou. Amestecati intre timp. Lasati sa se raceasca.
5. Montati astfel : asezati in tava hartie de copt si cele doua foi necrestate. Repartizati budinca pe cele doua foi. Iar perele asezati-le deasupra. Inchideti cu foile gratar. Presati marginile ca sa nu iasa umplutura.
6. Dati la cuptor (preincalzit) pana se rumeneste frumos. Chiar de la inceput asezati sub tava o tigaita cu apa sa fie umed tot timpul in cuptor (creste foaia mai frumos).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu pere si crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Vulcani de ciocolata

Vulcani de ciocolata

Pentru acest tip de prajitura sunt necesare forme din aluminiu (de unica folosinta ce se gasesc in

87 voturi    32 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Friganele cu topping de afine

Friganele cu topping de afine

Se taie franzela in felii . Se amesteca zaharul pudra cu laptele , iar ouale se bat spuma. Se trece

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj (450gr),
  • 4-5 pere,
  • 5+3 linguri zahar,
  • 50gr margarina,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • 1 plic praf de budinca de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Skolebröd - Chifle norvegiene pentru scolari