autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Strudel cu pere si crema

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
1 pachet aluat de foietaj (450gr),, 4-5 pere,, 5+3 linguri zahar,, 50gr margarina,, 1 plic zahar vanilinat,, 1 plic praf de budinca de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Foile se lasa la dezghetat si cand sunt inca foarte reci se aseaza pe masa si se taie fiecare foaie in doua. Iar doua dintre ele se taie sub forma de gratar.
2. Se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic din praf de budinca, apa, zahar vanilinat si 3 linguri de zahar. Se raceste.
3. Se curata perele si se taie cuburi.
4. Intr-un vas se caramelizeaza margarina cu restul de zahar ramas (5 linguri). Cand caramelul are inca o culoare deschisa se adauga perele si se lasa pe foc pana se resoarbe tot siropul si caramelul se formeaza din nou. Amestecati intre timp. Lasati sa se raceasca.
5. Montati astfel : asezati in tava hartie de copt si cele doua foi necrestate. Repartizati budinca pe cele doua foi. Iar perele asezati-le deasupra. Inchideti cu foile gratar. Presati marginile ca sa nu iasa umplutura.
6. Dati la cuptor (preincalzit) pana se rumeneste frumos. Chiar de la inceput asezati sub tava o tigaita cu apa sa fie umed tot timpul in cuptor (creste foaia mai frumos).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu pere si crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema catalana cu lapte batut

Crema catalana cu lapte batut

Intr-un castronse amesteca 1pahar cu lapte batut rece si amidon,se adauga galbenusurile si se amesteca

5 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Babe din cozonac

Babe din cozonac

Pentru maia izolvam drojdia cu apa,zahar si faina, lasam la cald sa-si dubleze volumul. - Intre

17 voturi    3 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj (450gr),
  • 4-5 pere,
  • 5+3 linguri zahar,
  • 50gr margarina,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • 1 plic praf de budinca de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Saratele cu mix de branzeturi