1. Foile se lasa la dezghetat si cand sunt inca foarte reci se aseaza pe masa si se taie fiecare foaie in doua. Iar doua dintre ele se taie sub forma de gratar.
2. Se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic din praf de budinca, apa, zahar vanilinat si 3 linguri de zahar. Se raceste.
3. Se curata perele si se taie cuburi.
4. Intr-un vas se caramelizeaza margarina cu restul de zahar ramas (5 linguri). Cand caramelul are inca o culoare deschisa se adauga perele si se lasa pe foc pana se resoarbe tot siropul si caramelul se formeaza din nou. Amestecati intre timp. Lasati sa se raceasca.
5. Montati astfel : asezati in tava hartie de copt si cele doua foi necrestate. Repartizati budinca pe cele doua foi. Iar perele asezati-le deasupra. Inchideti cu foile gratar. Presati marginile ca sa nu iasa umplutura.
6. Dati la cuptor (preincalzit) pana se rumeneste frumos. Chiar de la inceput asezati sub tava o tigaita cu apa sa fie umed tot timpul in cuptor (creste foaia mai frumos).
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii