autor:

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Strudel cu praz

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat: 200 g faina, 2 linguri untdelemn, sare, 1 galbenus de ou, faina pentru framantat aluatul., , Umplutura: 1 fir de praz, 100 g telemea, 1 galbenus de ou, 100 g branza de vaci, sare, piper macinat, 1/2 lingurita paprika dulce, 1/2 legatura de cimbru, 1 galbenus pentru uns, 2 linguri de lapte.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Se amesteca faina, untdelemnul, sarea, galbenusul de ou si cca 100 ml de apa intr-un castron. Se bat cu mixerul sau se framanta cu mana, pana ce aluatul se desprinde de marginea vasului. Se muta aluatul pe planseta de prajituri data cu un praf de faina, si se mai framanta puternic de 2-3 ori. Se inveleste in celofan si se baga la frigider pentru o ora.


Umplutura:
Se curata prazul, se taie in ineluse subtiri si se fierbe 30 de secunde in apa sarata. Se strecoara si se lasa sa se scurga in sita. Telemeaua se taie in cubulete. Galbenusul se amesteca bine cu branza de vaci, sare, piper si paprika, se adauga si florile maruntite de cimbru, apoi se incorporeaza prazul scurs si bucatelele de telemea.
Se intinde aluatul pe planseta intr-un dreptunghi de 40/30 cm, apoi se taie in opt dreptunghiuri mai mici. Fiecare dreptunghi se intinde inca o data cu sucitorul, pentru a mai subtia aluatul, iar la mijloc se pun doua lingurite de praz.

Se impaturesc in doua, pe partea mai lunga, apoi se ruleaza. Se asaza intr-o tava asternuta cu pergament.

Se amesteca galbenusul de ou cu laptele si se ung strudelele pe deasupra. Se coc in cuptor, cu aragazul la treapta a treia, 30 de minute (pana se auresc).
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 200 g faina
  • 2 linguri untdelemn
  • sare
  • 1 galbenus de ou
  • faina pentru framantat aluatul.
  • Umplutura: 1 fir de praz
  • 100 g telemea
  • 1 galbenus de ou
  • 100 g branza de vaci
  • sare
  • piper macinat
  • 1/2 lingurita paprika dulce
  • 1/2 legatura de cimbru
  • 1 galbenus pentru uns
  • 2 linguri de lapte.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Buctăle Omama