autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Strudel cu praz

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat: 200 g faina, 2 linguri untdelemn, sare, 1 galbenus de ou, faina pentru framantat aluatul., , Umplutura: 1 fir de praz, 100 g telemea, 1 galbenus de ou, 100 g branza de vaci, sare, piper macinat, 1/2 lingurita paprika dulce, 1/2 legatura de cimbru, 1 galbenus pentru uns, 2 linguri de lapte.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Se amesteca faina, untdelemnul, sarea, galbenusul de ou si cca 100 ml de apa intr-un castron. Se bat cu mixerul sau se framanta cu mana, pana ce aluatul se desprinde de marginea vasului. Se muta aluatul pe planseta de prajituri data cu un praf de faina, si se mai framanta puternic de 2-3 ori. Se inveleste in celofan si se baga la frigider pentru o ora.


Umplutura:
Se curata prazul, se taie in ineluse subtiri si se fierbe 30 de secunde in apa sarata. Se strecoara si se lasa sa se scurga in sita. Telemeaua se taie in cubulete. Galbenusul se amesteca bine cu branza de vaci, sare, piper si paprika, se adauga si florile maruntite de cimbru, apoi se incorporeaza prazul scurs si bucatelele de telemea.
Se intinde aluatul pe planseta intr-un dreptunghi de 40/30 cm, apoi se taie in opt dreptunghiuri mai mici. Fiecare dreptunghi se intinde inca o data cu sucitorul, pentru a mai subtia aluatul, iar la mijloc se pun doua lingurite de praz.

Se impaturesc in doua, pe partea mai lunga, apoi se ruleaza. Se asaza intr-o tava asternuta cu pergament.

Se amesteca galbenusul de ou cu laptele si se ung strudelele pe deasupra. Se coc in cuptor, cu aragazul la treapta a treia, 30 de minute (pana se auresc).
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu mac

Covrigi cu mac

Am impresia ca am capatat, fara premeditare, un obicei din a prepara paine in casa, la sfarsit de

13 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 200 g faina
  • 2 linguri untdelemn
  • sare
  • 1 galbenus de ou
  • faina pentru framantat aluatul.
  • Umplutura: 1 fir de praz
  • 100 g telemea
  • 1 galbenus de ou
  • 100 g branza de vaci
  • sare
  • piper macinat
  • 1/2 lingurita paprika dulce
  • 1/2 legatura de cimbru
  • 1 galbenus pentru uns
  • 2 linguri de lapte.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu visine,banane si lichior de cocos