autor:

Catalina

» » Dulciuri diverse

Strudel cu urda si stafide

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2011

Ingrediente
Aluat foietaj (eu l-am cumparat), 300 g urda (dar e la fel de bun si cu branza de vaci), 80 g stafide, 100 g iaurt, un galbenus, 30 g zahar, 80 g piscoturi (sau amaretti), 1 lingura lapte, rom, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se pun stafidele la înmuiat pentru 30 minute in apa calda cu putin rom. Se sfarama piscoturile, se amesteca branza cu iaurtul si zaharul apoi se adauga piscoturile sfaramate si stafidele. Se intinde bine aluatul foietaj se adauga umplutura si se ruleaza. Se bate galbenusul cu o lingura de lapte si o lingura de zahar pudra si se unge bine strudelul. Se coace 30 minute la 180°C. Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu urda si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor  Se amestecă brânza de vaci mărunţită bine cu

4 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

"Degetele" inmuiate in ciocolata

O "struto-camila" intre fursecuri si piscoturi, foarte fragede si deloc complicat de facut. Alaturi

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    hmmm ce bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat foietaj (eu l-am cumparat)
  • 300 g urda (dar e la fel de bun si cu branza de vaci)
  • 80 g stafide
  • 100 g iaurt
  • un galbenus
  • 30 g zahar
  • 80 g piscoturi (sau amaretti)
  • 1 lingura lapte
  • rom
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Crema de sparanghel

Crema de sparanghel

Curatati sparanghelul si taiati-l bucati. Tocati marunt ceapa si prajiti-o putin in unt. Adaugati

2 voturi    5 comentarii
30 min
Supe de legume
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se mixează bine ouăle cu zaharul și zaharul vanilat , pana acesta se topește. Va rezulta o crema

24 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura in doua culori

Prajitura in doua culori

Ouăle se mixează cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adaugă laptele câte puțin, uleiul

8 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

hmmm ce bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Cozonac cu nuca