Strudel cu urda si stafide

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Strudel cu urda si stafide

Ingrediente

  • Aluat foietaj (eu l-am cumparat)
  • 300 g urda (dar e la fel de bun si cu branza de vaci)
  • 80 g stafide
  • 100 g iaurt
  • un galbenus
  • 30 g zahar
  • 80 g piscoturi (sau amaretti)
  • 1 lingura lapte
  • rom
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se pun stafidele la înmuiat pentru 30 minute in apa calda cu putin rom. Se sfarama piscoturile, se amesteca branza cu iaurtul si zaharul apoi se adauga piscoturile sfaramate si stafidele. Se intinde bine aluatul foietaj se adauga umplutura si se ruleaza. Se bate galbenusul cu o lingura de lapte si o lingura de zahar pudra si se unge bine strudelul. Se coace 30 minute la 180°C. Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise