Strudel cu visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul: 500 gr. faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceasca apa calda
  • sare; Umplutura: 1 kg. visine
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 lingura pesmet
  • 2 linguri unt; unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se cerne faina pe o planseta si se face putin loc la mijloc in care se pune uleiul si apa calda, in care s-a dizolvat sarea. Se amesteca intii cu lingura, apoi cind incepe sa se lipeasca se framinta cu mina, pina se obtine un aluat catifelat si potrivit de moale (daca este nevoie se mai adauga apa calda). Dupa ce aluatul a fost bine framintat si batut de planseta, se imparte in parti potrivite si se intinde cu sucitorul, apoi se aseaza pe o fata de masa intinzind cu mina de margini usor si cu rabdare ca sa nu se rupa. Dupa ce s-au intins foile cit s-a putut de subtiri, se indeparteaza marginile care sint mai groase decit restul foii si se lasa sa se usuce putin. Visinile se spala, se scurg de apa, se scot simburii, se pun intr-o farfurie, se presara cu zahar si se lasa sa stea cca. 1 ora. Foile de placinta se stropesc cu unt, se presara cu pesmet si visine intr-un strat cit mai egal, se ruleaza, se taie in bucati de lungimea tavii, se aseaza in tava unsa cu unt si se coc la foc domol cca. o ora. Foile de placinta se pot si cumpara.

Se taie cit sint calde si se pudreaza cu zahar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise