Ingrediente
Ingrediente (foto 1) pentru doua strudele de lungimea latimii unei foi de placinta :) :, , 1. 600 gr dovleac ras, 2. 150 gr zahar, 3. 50 gr unt, 4. 1 ou, 5. cateva foi de placinta, 6. scortisoara
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
42 voturi
Mod de preparare
Dovleacul ras (in cazul meu - si foarte bine scurs, fiindca fusese congelat) se pune in jumatate din cantitatea de unt la calit, impreuna cu zaharul si scortisoara (foto 2). Atentie insa, cantitatea de zahar nu e batuta in cuie, amestecul trebuie gustat si ajustat in functie de cat de dulce este si dovleacul in sine. Amestecul se tine pe foc pana cand zaharul s-a topit, zeama a scazut; apoi se lasa la racit.
Foile de placinta (am luat pentru prima data din cele refrigerate, avantajul e ca le poti folosi imediat, fara sa mai astepti sa se decongeleze) le ungi intre ele cu restul de unt topit. Pe latimea foii pui jumatate din compozitie (foto 3), rulezi (foto 4) si indoi la capete. Repeti operatiunea si cu restul compozitiei. In functie de umplutura poti pune mai multe foi. Riscul este ca la cuptor, sub greutatea umpluturii, foile sa se rupa daca sunt prea putine sau prea subtiri, te orientezi la momentul impachetarii strudelului.
Cele doua suluri le asezi intr-o forma nitel adanca si tapetata cu hartie de copt (foto 5), le ungi cu putin ou batut (foto 6) si le pudrezi cu zahar (foto 7). Se pun la cuptorul preincalzit, la 190 de grade, pret de o ora.
Strudelul se taie frumos si se serveste atunci cand s-a racit complet. Pofta buna!
T.m._Mioara (Maestru bucatar) , 03 septembrie 2014
E ff.buna
Dinu , 02 septembrie 2014
pune si un mar....
Corina_Valea (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2014
Placinta cu dovleac si cu bani.Se face de Craciun
Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 10 mai 2014
Arata bine! Yummy!!!
Rodika Tipirigan , 22 decembrie 2013
dar daca nu am sa cumpar foi ce fel de foi sa fac sa fie cit de cit la fel prajitura .S au datimi o reteta de foi va rog am bostan mult si imi place dar nu stiu o reteta multumesc
Ilie Nico , 29 noiembrie 2013
in loc de scortisoara eu folosesc five spice si-i da un gust special
Boc Emilia , 05 noiembrie 2013
AZI am facut si a foarte gustoasa
Silviu Marius Dumitru , 04 noiembrie 2013
foarte gustoasa, imi place la nebunie
Aura Alexie , 25 octombrie 2013
O fåceam cand eram copil , dar nu am mai incercat - o de mult .
Madalina Marghescu , 01 octombrie 2013
Fin si delicios!
COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013
apetisant
Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013
Ador placinta cu dovleac! Este preferata mea, dupa cea de mere.O voi incerca!
Doina_Cazan (Maestru bucatar) , 18 septembrie 2013
Vreau sa o ancerc!!!ma inspira.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012
O bunatate...
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 august 2011
Delicios si practic!*****