autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Prajituri

Strudel de dovleac

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2011

Ingrediente
Ingrediente (foto 1) pentru doua strudele de lungimea latimii unei foi de placinta :) :, , 1. 600 gr dovleac ras, 2. 150 gr zahar, 3. 50 gr unt, 4. 1 ou, 5. cateva foi de placinta, 6. scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

37 voturi

Mod de preparare

Avantajul atunci cand ti se duce vestea ca-ti place sa gatesti este acela ca incepi sa primesti tot felul de mici atentii, menite sa iti usureze sau diversifice, dar in orice caz sa iti sustina, pasiunea. Asa m-am ales si eu cu o punguta de dovleac gata ras, multumesc frumos cui se stie cu musca pe caciula :) .

Dovleacul ras (in cazul meu - si foarte bine scurs, fiindca fusese congelat) se pune in jumatate din cantitatea de unt la calit, impreuna cu zaharul si scortisoara (foto 2). Atentie insa, cantitatea de zahar nu e batuta in cuie, amestecul trebuie gustat si ajustat in functie de cat de dulce este si dovleacul in sine. Amestecul se tine pe foc pana cand zaharul s-a topit, zeama a scazut; apoi se lasa la racit.

Foile de placinta (am luat pentru prima data din cele refrigerate, avantajul e ca le poti folosi imediat, fara sa mai astepti sa se decongeleze) le ungi intre ele cu restul de unt topit. Pe latimea foii pui jumatate din compozitie (foto 3), rulezi (foto 4) si indoi la capete. Repeti operatiunea si cu restul compozitiei. In functie de umplutura poti pune mai multe foi. Riscul este ca la cuptor, sub greutatea umpluturii, foile sa se rupa daca sunt prea putine sau prea subtiri, te orientezi la momentul impachetarii strudelului.

Cele doua suluri le asezi intr-o forma nitel adanca si tapetata cu hartie de copt (foto 5), le ungi cu putin ou batut (foto 6) si le pudrezi cu zahar (foto 7). Se pun la cuptorul preincalzit, la 190 de grade, pret de o ora.

Strudelul se taie frumos si se serveste atunci cand s-a racit complet. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Strudel cu dovleac

Strudel cu dovleac

Dovleacul ras se caleste cu zaharul, se aduga scortisoara si stafidele. Untura se freaca

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Strudel cu dovleac

Strudel cu dovleac

Incalzim margarina si adaugam dovleacul ras mare. Calim bine si adaugam treptat zaharul pentru a

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Corina_Valea (Chef de cuisine):

    Se face De Craciun in Banat cu bani

  • AncaB

    AncaB (Chef de cuisine):

    Multumesc frumos pentru reteta! Delicioasa! Am primit multe complimente

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Apostol , 02 februarie 2015

    Silvia Radulescu praf de copt??deloc?

  • Fara foto

    Silvia Radulescu , 07 noiembrie 2014

    cca 800gr faina, o cana de ulei, o cana de apa minerala (sifon), un praf de sare/ se face o adancitura in cantitatea de faina, se pune uleiul si apa minerala , sarea si se framanta, daca e navoie mai adaugati faina; se intinde aluatul si peste el se adauga pe toata suprafata, urmatoarea compozitie; in aceiasi marime de cana se umple cu ulei pe jumatate si se adauga faina pana se umple, se amesteca bine apoi se toarna peste aluat, apoi il rasuciti ca o placinta (rulou) si il taiati in patru bucati; fiecare bucata se intinde din nou cu facaletul si peste aceasta foaie puneti umplutura de dovleac; rulati si puneti in tava unsa si presarata cu faina sau in care ati pus hartie de copt, aveti grija sa prindeti bine capetele fiecarui rulou ptr a nu curge umplutura; aceasta foaie se poate folosi si cu alte umpluturi: mere, branza etc; este de fapt un aluat fraged si gustos....pofta buna

  • Fara foto

    Costina Petre , 03 octombrie 2014

    Foarte bune le fac in fiecare toamna si iarna.

    • Fara foto

      T.m._Mioara (Maestru bucatar) , 03 septembrie 2014

      E ff.buna

    • Fara foto

      Dinu , 02 septembrie 2014

      pune si un mar....

    • Fara foto

      Corina_Valea (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2014

      Placinta cu dovleac si cu bani.Se face de Craciun

    • Alina_Chiticaru

      Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 10 mai 2014

      Arata bine! Yummy!!!

    • Fara foto

      Rodika Tipirigan , 22 decembrie 2013

      dar daca nu am sa cumpar foi ce fel de foi sa fac sa fie cit de cit la fel prajitura .S au datimi o reteta de foi va rog am bostan mult si imi place dar nu stiu o reteta multumesc

    • Fara foto

      Ilie Nico , 29 noiembrie 2013

      in loc de scortisoara eu folosesc five spice si-i da un gust special

    • Fara foto

      Boc Emilia , 05 noiembrie 2013

      AZI am facut si a foarte gustoasa

    • Fara foto

      Silviu Marius Dumitru , 04 noiembrie 2013

      foarte gustoasa, imi place la nebunie

    • Fara foto

      Aura Alexie , 25 octombrie 2013

      O fåceam cand eram copil , dar nu am mai incercat - o de mult .

    • Fara foto

      Madalina Marghescu , 01 octombrie 2013

      Fin si delicios!

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

      apetisant

    • Patricia Iordache

      Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

      Ador placinta cu dovleac! Este preferata mea, dupa cea de mere.O voi incerca!

    • Doina_Cazan

      Doina_Cazan (Maestru bucatar) , 18 septembrie 2013

      Vreau sa o ancerc!!!ma inspira.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      O bunatate...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 august 2011

      Delicios si practic!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

37 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (foto 1) pentru doua strudele de lungimea latimii unei foi de placinta :) :
  • 1. 600 gr dovleac ras
  • 2. 150 gr zahar
  • 3. 50 gr unt
  • 4. 1 ou
  • 5. cateva foi de placinta
  • 6. scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

T.m._Mioara (Maestru bucatar)

E ff.buna

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu capsuni si bezea