Se amesteca faina, 100 gr de unt, romul si un pic de sare. Când devine o coca consistenta, se învelește in folie de aluminiu sau transparenta și se baga la frigider timp de 20 min.
Intre timp pregătim ingredientele pentru umplutura. Se pun la înmuiat stafidele in apa călduța. Se curata merele de cotor și de coaja și se taie în felii subțiri. Se împarte aluatul în 2 bucăți și se întinde pe masa pana devine subțire. Se așează merele, stafidele și migdalele măcinate și se presară zahar. Se formează un sul și se închide la capete. Se așează într-o forma de cuptor în care am adăugat cele doua linguri de unt și coacem timp de 50 minute la potenta medie. Se servesc călduțe, ștrudelele, presărând zahar vanilat pe deasupra.
Pofta buna!
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii