Strudel de mere

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 2 linguri de unt
  • 1 1/2 kg de mere
  • 100 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 50 gr migdale prajite
  • 2 linguri de zahar vanilat
  • 1 lingurita de rom
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca faina, 100 gr de unt, romul si un pic de sare. Când devine o coca consistenta, se învelește in folie de aluminiu sau transparenta și se baga la frigider timp de 20 min.

Intre timp pregătim ingredientele pentru umplutura. Se pun la înmuiat stafidele in apa călduța. Se curata merele de cotor și de coaja și se taie în felii subțiri. Se împarte aluatul în 2 bucăți și se întinde pe masa pana devine subțire. Se așează merele, stafidele și migdalele măcinate și se presară zahar. Se formează un sul și se închide la capete. Se așează într-o forma de cuptor în care am adăugat cele doua linguri de unt și coacem timp de 50 minute la potenta medie. Se servesc călduțe, ștrudelele, presărând zahar vanilat pe deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise