Ingrediente
200 gr faina, 100 gr unt, 2 linguri de unt, 1 1/2 kg de mere, 100 gr zahar, 100 gr stafide, 50 gr migdale prajite, 2 linguri de zahar vanilat, 1 lingurita de rom, sare
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 45 min
4 voturi
Mod de preparare
Intre timp pregătim ingredientele pentru umplutura. Se pun la înmuiat stafidele in apa călduța. Se curata merele de cotor și de coaja și se taie în felii subțiri. Se împarte aluatul în 2 bucăți și se întinde pe masa pana devine subțire. Se așează merele, stafidele și migdalele măcinate și se presară zahar. Se formează un sul și se închide la capete. Se așează într-o forma de cuptor în care am adăugat cele doua linguri de unt și coacem timp de 50 minute la potenta medie. Se servesc călduțe, ștrudelele, presărând zahar vanilat pe deasupra.
Pofta buna!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009
Foarte bun. Inlocuind untul cu margarina, e perfect pentru post.