autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Strudel de mere caramelizate

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Ingrediente
500gr.foietaj din comert,1 baton scortisoara,scortisoara pudra,1 steluta de anason,3-4 linguri zahar galben,sucul de la jumatate de lamaie si jumatate de portocala,3-4 mere mari,1 pumn stafide,esenta rom,zahar pudra,1 ou pt.uns.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Daca optati sa faceti foietaj in casa cantitatea pt aprox.300gr:Amesteca 150gr.zahar cu 150 gr.unt.Adauga 2 galbenuse si amesteca bine.La sfarsit adauga 300 gr. faina,framanta bine.Intinde aluatul.
Merele se curata si se taie cubulete,se caramelizeaza cu sucul de citrice, zaharul,batonul de scortisoara si steluta de anason.Se ia de pe foc,se pune scortisoara pudra,stafidele(care au stat in rom)se amesteca.Se scoate batonul si steluta.Tava pt. cuptor se tapeteaza cu hartie vegetala,se unge cu putin ulei.Se intinde aluatul,eu am avut 2 aluate.Am impartit umplutura in doua,am rulat foietajul.Am uns cu oul batut si am dat la cuptor 15-20 min.Am incercat sa fac si cu pere,iasa la fel de bun,am pus zahar galben pt ca este mai putin dulce ca cel alb,fructele sunt si ele destul de dulci.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel de mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 14 comentarii

  • tyno , 15 iunie 2010

    grea limba romana!!!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Ce bunaciune..............

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Un deliciu...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      ......apetisanta, prajitura ta cu mere, dar si rapida!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Foarte gustoasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Multumesc mult!in ultimul timp ajung tarziu de la lucru...placintele din foirtaj se fac rapid,dar si dispar la fel:d

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Felicitari! Foarte bune struderele tale!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Minunat strudelul! Mi-ai facut pofta!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Minunat !

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      foarte bun!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Tare bun strudelul.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Bun, bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Buna ideea....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500gr.foietaj din comert,1 baton scortisoara,scortisoara pudra,1 steluta de anason,3-4 linguri zahar galben,sucul de la jumatate de lamaie si jumatate de portocala,3-4 mere mari,1 pumn stafide,esenta rom,zahar pudra,1 ou pt.uns.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

tyno

grea limba romana!!!

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu crema din iaurt cu piersici by Laura S.