1. incalzim cuptorul pina la 180grade
2.pregatim crema: punem intro cratita la foc mijlociu laptele si zaharul. In alt vas batem galbenusul, amidonul, 2linguri de lapte, esenta de vanilie. Turnam masa aceasta in cratita. Amestecam citeva secunde pina nu se va ingrosa.
3.Intindem jumate juamate dintro bucata de foietaj in trei dreptunghiuri cu latimea de 10cm si lungimea de 30-32cm fiecare.
3.Intindem jumate juamate dintro bucata de foietaj in trei dreptunghiuri cu latimea de 10cm si lungimea de 30-32cm fiecare.
Pe o suprafata bine unsa cu faina intindem a doua jumatate din bucata de faietaj si le taiem in trei dreptunghiuri cu latimea de 14cm si lungimea de 30-32cm.
7. Punem feliile de foietaj dea lungul .Taiem cu cutitul sau foarfeca de latul foietajului pana la mijloc, lasind intre taieturi cite 1cm.
8. Rupem feliile taiate si le punem pe mere.Ungem marginea foietajului cu albus si lipim bine stratul de sus cu cel de jos.
9. La fel facem si cu celelalte bucati de foietaj ramase, apoi le pune in tava tapetata cu hartie pentru copt, le ungem cu albus batut si le coacem aproximativ 35-40minute pana nu iau culoare aurie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii