Suberec

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Suberec

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 1 kg faina 000
  • - delikat dupa gust ( cca. 1.5 lingura )
  • - praf de usturoi dupa gust ( cca. 1 lingura )
  • - o cana cu apa calda
  • Umplutura
  • - 1 kg carne tocata ( miel-se foloseste la reteta originala, preparatul fiind de origine tatara- foarte bine curatata sau vitel de lapte sau manzat+porc )
  • - optional se poate adauga ceapa tocata ( cu cutitul sau la robot cu turatie scazuta, pentru a nu rezulta pasta de ceapa ), 2 cepe mari sau 3-4 cepe mici
  • - delicat
  • - cimbru
  • - o cana apa rece

Mod de preparare

1.

Se cerne faina. Intr un vas se pune faina, delikatul, praful de usturoi. Se adauga apa calda si se framanta pana nu se lipeste de mana ( eu aluatul il fac la robot si iese foarte bine ). Se lasa la odihnit aluatul. Intre timp se face umplutura:

2.

Se framanta carnea tocata adaugandu se delikat, cimbru si treptata se incorporeaza apa rece.

3.

Se fac bilute de marimea unei nuci mai mari din aluat. Se intinde cu sucitorul (sau cu aparatul de facut foaie din aluat ) o foaie rotunda de cca 1-1.5 mm grosime, diametrul de cca 10-15 cm. Se umple cu carnea tocata preparata ca mai sus o jumatate din foaia intinsa. Se pliaza cealalta parte pe deasupra si se lipesc marginile. Se indeparteaza surplusul de pe margini cu rozeta crestata sau cu cea de taiat pizza.

4.

Se pune 0.75- 1 L ulei, la foc intr un vas adanc si cu circumferinta mare la partea superioara. Cand uleiul e foarte bine incins, se pun placintelele la prajit. Se intorc de pe o parte pe alta cu o paleta sau cu supiera. Cand capata o culoare usor aramie, sunt gata.

5.

Se pot servi cu iaurt, sana sau....bere. Sunt minunate cand sunt fierbinti dar sunt foarte bune si reci.

6.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise