autor:

Cely Snijec

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Sufleu de spanac

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru 2 persoane:, 1/2 kg spanac, 2 bucati ceapa verde, 2 bucati usturoi verde, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 5 oua, 200 ml smantana, 1 lingurita faina, 100 g cascaval sau branza de vaci, 2 linguri ulei, 50 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Spanacul spalat, se fierbe in apa clocotita cu sare.
Se strecoara, se mixaza. Ceapa se caleste foarte putin in uleiul incins, se adauga usturoiul tocat pentru 2 minute, se adauga o cescuta zeama in care a fiert spanacul sau o cescuta de lapte si spanacul.Se lasa pana scade sosul.Se bate un ou cu faina, sare,piper, smantana, se adauga in vasul cu spanac si se mai da un clocot.Adaugi marar.
Ungi un vas de yena cu unt, asezi spanacul in vas, presari cu branza de vaci sau cascaval ras(daca doresti).Faci 4 gropite in spanac, unde asezi cate un ou crud si dai la cuptor.Cand oul e aproape inchegat, presari patrnjel si din nou cascaval sau branza de vaci (daca doresti) Mai lasi cateva minute la cuptor. Se serveste fierbinte cu mamalguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sufleu de spanac cu cartofi

Sufleu de spanac cu cartofi

Se decongeleaza spanacul punandu-l sa se scurga intr-o strecuratoare. Cartofii se curata, se taie

8 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene
Icre din mei cu maioneza din lapte de soia

Icre din mei cu maioneza din lapte de soia

Se fierbe meiul pana cand meiul este fiert. Se lasa sa se raceasca dupa care se pune intr-un castron,se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    roxana (Maestru bucatar):

    Am folosit spanac congelat care er si maruntit cat de cat...am calit jumatate de ceapa cu 3-4 boabe de usturoi in unt am adaugat spanacul si lapte cat sa acopere compozitia.Dupa ce s-a dus tot sosul am ametecat 200 g smantana,2 oua si 2 linguri de faina pe care le-am pus peste spanac invartind energic cam 5 minute.Intr-o tava normala am pus spanacul peste care am pus cascaval dat pe razatoare si 4 oua.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    cristi , 29 ianuarie 2016

    arata oribil...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    Foarte bun !

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Foarte bun si tentant!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      O bunatate,frumoasa prezentarea.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      O bunatate...

    • Fara foto

      roxana (Maestru bucatar) , 02 septembrie 2009

      Foarte bun , nu mi-am imaginat vreodata ca spanacul poate fi atat de bun . Merita incercata reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Delicios...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 1/2 kg spanac
  • 2 bucati ceapa verde
  • 2 bucati usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 5 oua
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita faina
  • 100 g cascaval sau branza de vaci
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

cristi

arata oribil...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciorba de leurda -de post