Ingrediente
Pentru 2 persoane:, 1/2 kg spanac, 2 bucati ceapa verde, 2 bucati usturoi verde, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 5 oua, 200 ml smantana, 1 lingurita faina, 100 g cascaval sau branza de vaci, 2 linguri ulei, 50 g unt
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
13 voturi
Mod de preparare
Se strecoara, se mixaza. Ceapa se caleste foarte putin in uleiul incins, se adauga usturoiul tocat pentru 2 minute, se adauga o cescuta zeama in care a fiert spanacul sau o cescuta de lapte si spanacul.Se lasa pana scade sosul.Se bate un ou cu faina, sare,piper, smantana, se adauga in vasul cu spanac si se mai da un clocot.Adaugi marar.
Ungi un vas de yena cu unt, asezi spanacul in vas, presari cu branza de vaci sau cascaval ras(daca doresti).Faci 4 gropite in spanac, unde asezi cate un ou crud si dai la cuptor.Cand oul e aproape inchegat, presari patrnjel si din nou cascaval sau branza de vaci (daca doresti) Mai lasi cateva minute la cuptor. Se serveste fierbinte cu mamalguta.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009
O bunatate,frumoasa prezentarea.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009
O bunatate...
roxana (Maestru bucatar) , 02 septembrie 2009
Foarte bun , nu mi-am imaginat vreodata ca spanacul poate fi atat de bun . Merita incercata reteta!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009
Delicios...