autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sufle de ciocolata cu rom

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): unt si zahar pentru forma, , 3 oua mari (separate albusurile si galbenusurile)., Inca un albus mare, , 1 priza sare, , 6 linguri zahar pudra, , 2 linguri faina, , 275 ml lapte, , 50 g ciocolata rasa,, 2 linguri rom., Pentru sos: 2 linguri malai, , 350 ml lapte, , 1 lingurita esenta de vanilie, , 2 galbenusuri mari, , 4 linguri zahar, , 2 linguri rom.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca malaiul cu putin lapte intr-o craticioara. Restul de lapte se pune pe foc cu esenta de vanilie, si cand da in clocot, se incorporeaza malaiul cu lapte.
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, pana ce devin spumoase si se deschid la culoare. Se incorporeaza laptele clocotit si se pun la rece.
Se toarna romul in sosul racit si se pune sosul din nou la rece. Pentru compozitie -
Se unge o forma de sufleu (de 1 l) cu unt (mai gros), se presara cu zahar si se incinge cuptorul la 220gr..
Se pun galbenusurile intr-o cratita si se amesteca. Se adauga zaharul pudra si se bat cu telul pana ce compozitia devine neteda. Se incorporeaza faina, amestecand intruna, pana ce se incheaga aluatul.
Intr-un alt vas, se pune laptele la fiert, se ia de pe foc si se toarna putin cate putin peste aluat.
Se pune pe foc sa se ingroase, pana ce da in cocot. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si romul, se amesteca bine si se rastoarna intr-un castron.
In alt castron se bat spuma cele 4 albusuri cu sarea, si se incorporeaza in crema fierbinte.
Se toarna compozitia in forma, se netezeste la suprafata, se coace 20-25 de minute. Se toarna peste ea sosul de rom rece si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufle de ciocolata cu rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu gem si cocos

Prajitura cu gem si cocos

Ingredientele ptr blat se pun in oala mixerului si se amesteca bine, facand un aluat moale.Aluatul

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu blat pandispan, fructe asortate si alune

Tarta cu blat pandispan, fructe asortate si alune

Preparati aluatul de pandispan: separati albusurile de galbenusuri, frecati galbenusurile cu zaharul,

23 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): unt si zahar pentru forma
  • 3 oua mari (separate albusurile si galbenusurile).
  • Inca un albus mare
  • 1 priza sare
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 linguri faina
  • 275 ml lapte
  • 50 g ciocolata rasa,
  • 2 linguri rom.
  • Pentru sos: 2 linguri malai
  • 350 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 galbenusuri mari
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri rom.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Vafle cu ciocolata