autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sufle de ciocolata cu rom

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): unt si zahar pentru forma, , 3 oua mari (separate albusurile si galbenusurile)., Inca un albus mare, , 1 priza sare, , 6 linguri zahar pudra, , 2 linguri faina, , 275 ml lapte, , 50 g ciocolata rasa,, 2 linguri rom., Pentru sos: 2 linguri malai, , 350 ml lapte, , 1 lingurita esenta de vanilie, , 2 galbenusuri mari, , 4 linguri zahar, , 2 linguri rom.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca malaiul cu putin lapte intr-o craticioara. Restul de lapte se pune pe foc cu esenta de vanilie, si cand da in clocot, se incorporeaza malaiul cu lapte.
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, pana ce devin spumoase si se deschid la culoare. Se incorporeaza laptele clocotit si se pun la rece.
Se toarna romul in sosul racit si se pune sosul din nou la rece. Pentru compozitie -
Se unge o forma de sufleu (de 1 l) cu unt (mai gros), se presara cu zahar si se incinge cuptorul la 220gr..
Se pun galbenusurile intr-o cratita si se amesteca. Se adauga zaharul pudra si se bat cu telul pana ce compozitia devine neteda. Se incorporeaza faina, amestecand intruna, pana ce se incheaga aluatul.
Intr-un alt vas, se pune laptele la fiert, se ia de pe foc si se toarna putin cate putin peste aluat.
Se pune pe foc sa se ingroase, pana ce da in cocot. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si romul, se amesteca bine si se rastoarna intr-un castron.
In alt castron se bat spuma cele 4 albusuri cu sarea, si se incorporeaza in crema fierbinte.
Se toarna compozitia in forma, se netezeste la suprafata, se coace 20-25 de minute. Se toarna peste ea sosul de rom rece si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufle de ciocolata cu rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mere si iaurt

Tarta cu mere si iaurt

Separat taiem 2 mere cubulete ,iar celelate mere le taiem felii(nu inainte de-a le spala si curata

4 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Biscuiti cu fulgi de ovaz,  stafide si merisoare

Biscuiti cu fulgi de ovaz, stafide si merisoare

Fulgii de ovaz se pun intr-un vas si se toarna oeste ei cele 6 linguri de apa fierbinte. Se amesteca

5 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): unt si zahar pentru forma
  • 3 oua mari (separate albusurile si galbenusurile).
  • Inca un albus mare
  • 1 priza sare
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 linguri faina
  • 275 ml lapte
  • 50 g ciocolata rasa,
  • 2 linguri rom.
  • Pentru sos: 2 linguri malai
  • 350 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 galbenusuri mari
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri rom.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu crema de vanilie si fructe