autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Budinci

Sufle de dovlecei

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
-4 dovlecei, 2-3 oua, 200 gr de branza parmezan, marar, cimbru, 2 cepe potrivite, 150 gr de smantana, 200-300 ml lapte

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

22 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleceii si se dau pe razatoare, se storc; separat se sparg ouale si se bat, se rade branza telemea, se amesteca bine cu oualele se adauga laptele si smantana sareaza se pipereaza, se adauga mararul tocat si cimbru, dupa care se adauga dovleceii

Se unge o forma de jena cu unt se pune compozitia si inainte sa se bage la cuptor se mai sparge un ou si se unge pe deasupra pentru a prinde culoare aurie si se adauga parmezanul. Cand se scoate de la cuptor se poate adauga deasupra o lingura de smantana.


Se serveste cu salata de varza rosie, si se orneaza cu o frunzulita de verdeata si felii de praz.





Pofta Buna,
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufle de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Sufle de dovlecei

Sufle de dovlecei

Aveam niste dovlecei prin frigider si nu stiam ce sa fac cu ei,asa ca m-am gandit sa fac aceasta

12 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Halaweh gamardin-Budinca de caise uscate-specifica Ramadanului

Halaweh gamardin-Budinca de caise uscate-specifica Ramadanului

Folia de caise uscate se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se lasa la inmuiat cu 1 litru de apa fierbinte

28 voturi    11 comentarii
2h 20 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

    Fiicei mele ii place foarte mult acest preparat care este foarte delicios...Felicitari pentru reteta...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 august 2009

    Eu pregatesc in alt mod suflè, dar si acesta reteta este binevenita!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Daca tot e sezonul lor,am sa incerc si aceasta reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

22 voturi

Ingrediente

  • -4 dovlecei
  • 2-3 oua
  • 200 gr de branza parmezan
  • marar
  • cimbru
  • 2 cepe potrivite
  • 150 gr de smantana
  • 200-300 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Fiicei mele ii place foarte mult acest preparat care este foarte delicios...Felicitari pentru reteta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budincute de iaurt