autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sufleu cu afine

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 3 oua, , 60 g zahar brun (se poate inlocui cu zahar tos alb), , 1 varf de cutit sare, , 40 g unt sau margarina, , 175 ml lapte, , 100 g faina, , 40 g nuci sau alune macinate, , grasime pentru uns forma, , 400 g afine, , 2 pahare smantana acrisoara (300 g).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri. Frecati bine galbenusurile cu 40 g zahar, sare, unt sau margarina (topite), lapte, faina si nuca ori alunele macinate si incorporati apoi usor albusurile batute spuma. Turnati aluatul intr-o forma unsa (30 cm diametrul), nu prea adanca, si coaceti-l 15 minute in cuptorul incins la 225gr.. Alegeti afinele, presarati-le peste aluatul copt si turnati deasupra smantana amestecata cu restul de zahar. Reduceti temperatura la 200gr. si mai dati sufleul inca 10 minute la cuptor. Se serveste cald sau rece, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bezele cu ciocolata

Bezele cu ciocolata

Bate albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si bate pana cand se intareste

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu branza, biscuiti si fructe

Tort cu branza, biscuiti si fructe

Se sfarma biscuiti cu sucitoru si se aluneca cu untul lichid apoi asezati-l pe fundul formei in care

12 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 oua
  • 60 g zahar brun (se poate inlocui cu zahar tos alb)
  • 1 varf de cutit sare
  • 40 g unt sau margarina
  • 175 ml lapte
  • 100 g faina
  • 40 g nuci sau alune macinate
  • grasime pentru uns forma
  • 400 g afine
  • 2 pahare smantana acrisoara (300 g).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu