autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sufleu cu afine

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 3 oua, , 60 g zahar brun (se poate inlocui cu zahar tos alb), , 1 varf de cutit sare, , 40 g unt sau margarina, , 175 ml lapte, , 100 g faina, , 40 g nuci sau alune macinate, , grasime pentru uns forma, , 400 g afine, , 2 pahare smantana acrisoara (300 g).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri. Frecati bine galbenusurile cu 40 g zahar, sare, unt sau margarina (topite), lapte, faina si nuca ori alunele macinate si incorporati apoi usor albusurile batute spuma. Turnati aluatul intr-o forma unsa (30 cm diametrul), nu prea adanca, si coaceti-l 15 minute in cuptorul incins la 225gr.. Alegeti afinele, presarati-le peste aluatul copt si turnati deasupra smantana amestecata cu restul de zahar. Reduceti temperatura la 200gr. si mai dati sufleul inca 10 minute la cuptor. Se serveste cald sau rece, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Branzoaice (Poale-n brau)

Branzoaice (Poale-n brau)

Intr-un bol se pune faina cernuta, un praf de sare si cele 2 oua. Laptele se incalzeste un pic (nu

117 voturi    33 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Gem de prune rosii

Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 oua
  • 60 g zahar brun (se poate inlocui cu zahar tos alb)
  • 1 varf de cutit sare
  • 40 g unt sau margarina
  • 175 ml lapte
  • 100 g faina
  • 40 g nuci sau alune macinate
  • grasime pentru uns forma
  • 400 g afine
  • 2 pahare smantana acrisoara (300 g).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri duo, cu portocala si cacao