autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sufleu cu afine

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 3 oua, , 60 g zahar brun (se poate inlocui cu zahar tos alb), , 1 varf de cutit sare, , 40 g unt sau margarina, , 175 ml lapte, , 100 g faina, , 40 g nuci sau alune macinate, , grasime pentru uns forma, , 400 g afine, , 2 pahare smantana acrisoara (300 g).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri. Frecati bine galbenusurile cu 40 g zahar, sare, unt sau margarina (topite), lapte, faina si nuca ori alunele macinate si incorporati apoi usor albusurile batute spuma. Turnati aluatul intr-o forma unsa (30 cm diametrul), nu prea adanca, si coaceti-l 15 minute in cuptorul incins la 225gr.. Alegeti afinele, presarati-le peste aluatul copt si turnati deasupra smantana amestecata cu restul de zahar. Reduceti temperatura la 200gr. si mai dati sufleul inca 10 minute la cuptor. Se serveste cald sau rece, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Coronite

Coronite

Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa sa se odihneasca(acoperit),cam 15-20 minute.Apoi

4 voturi    3 comentarii
5h
Dulciuri diverse
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.Intre timp scoatem samburii de la prune

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 oua
  • 60 g zahar brun (se poate inlocui cu zahar tos alb)
  • 1 varf de cutit sare
  • 40 g unt sau margarina
  • 175 ml lapte
  • 100 g faina
  • 40 g nuci sau alune macinate
  • grasime pentru uns forma
  • 400 g afine
  • 2 pahare smantana acrisoara (300 g).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu chipsuri de ciocolata