autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sufleu cu afine

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 3 oua, , 60 g zahar brun (se poate inlocui cu zahar tos alb), , 1 varf de cutit sare, , 40 g unt sau margarina, , 175 ml lapte, , 100 g faina, , 40 g nuci sau alune macinate, , grasime pentru uns forma, , 400 g afine, , 2 pahare smantana acrisoara (300 g).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri. Frecati bine galbenusurile cu 40 g zahar, sare, unt sau margarina (topite), lapte, faina si nuca ori alunele macinate si incorporati apoi usor albusurile batute spuma. Turnati aluatul intr-o forma unsa (30 cm diametrul), nu prea adanca, si coaceti-l 15 minute in cuptorul incins la 225gr.. Alegeti afinele, presarati-le peste aluatul copt si turnati deasupra smantana amestecata cu restul de zahar. Reduceti temperatura la 200gr. si mai dati sufleul inca 10 minute la cuptor. Se serveste cald sau rece, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Se fierbe laptele cu untul, zaharul si sarea. Cand da in clocot, se adauga faina si se amesteca

5 voturi    4 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Choux, ecler cu crema de ciocolata

Choux, ecler cu crema de ciocolata

Se pun la fiert apa, uleiul si praful de sare; cand acestea fierb se adauga faina dintr-o data, se

11 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 oua
  • 60 g zahar brun (se poate inlocui cu zahar tos alb)
  • 1 varf de cutit sare
  • 40 g unt sau margarina
  • 175 ml lapte
  • 100 g faina
  • 40 g nuci sau alune macinate
  • grasime pentru uns forma
  • 400 g afine
  • 2 pahare smantana acrisoara (300 g).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Tarta cu ciocolata