autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sufleu cu afine

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 3 oua, , 60 g zahar brun (se poate inlocui cu zahar tos alb), , 1 varf de cutit sare, , 40 g unt sau margarina, , 175 ml lapte, , 100 g faina, , 40 g nuci sau alune macinate, , grasime pentru uns forma, , 400 g afine, , 2 pahare smantana acrisoara (300 g).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri. Frecati bine galbenusurile cu 40 g zahar, sare, unt sau margarina (topite), lapte, faina si nuca ori alunele macinate si incorporati apoi usor albusurile batute spuma. Turnati aluatul intr-o forma unsa (30 cm diametrul), nu prea adanca, si coaceti-l 15 minute in cuptorul incins la 225gr.. Alegeti afinele, presarati-le peste aluatul copt si turnati deasupra smantana amestecata cu restul de zahar. Reduceti temperatura la 200gr. si mai dati sufleul inca 10 minute la cuptor. Se serveste cald sau rece, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu zucchini si ciocolata

Chec cu zucchini si ciocolata

Punem intr-un castron faina, cacao, 1 lingurita praf de copt si sarea. Dam prin razatoare ciocolata

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
FELII DE BISCUITI SI ZMEURA

FELII DE BISCUITI SI ZMEURA

1.Continutul celor doua pachete de budinca de vanilie se amesteca cu 8 linguri zahar ,cu lichiorul

41 voturi    22 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 oua
  • 60 g zahar brun (se poate inlocui cu zahar tos alb)
  • 1 varf de cutit sare
  • 40 g unt sau margarina
  • 175 ml lapte
  • 100 g faina
  • 40 g nuci sau alune macinate
  • grasime pentru uns forma
  • 400 g afine
  • 2 pahare smantana acrisoara (300 g).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Fursecuri glazurate