autor:

vera

» » Aperitive

Sufleu cu cartofi si ciuperci

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 septembrie 2009

Ingrediente
4 oua intregi, 300 ml lapte, 40 g unt, 40 g faina, 300 g cartofi, 250 g ciuperci, 100 g parmezan sau cascaval ras, patrunjel tocat, 1 catel usturoi, piper, sare,, nucsoara macinata

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Cartofii se spala, se fierb cam 20 minute in apa sarata dupa care se racesc, se curata de coaja si se taie cuburi.

Ciupercile se calesc in ulei, se asezoneaza cu sare, piper si patrunjel, adaugand cata putina apa din cand in cand.

Untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina amestecand cu un tel, laptele caldut si se fierb 5-8 minute pana se ingroasa. Se adauga nuscoara, se da la foc. In crema astfel obtinuta se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare iar compozitia se pune la racit;

Cartofii se amesteca cu ciupercile, se adauga crema pregatita mai sus, se potriveste de sare si piper, cascavalul ras, iar in final albusurile batute spuma cu sare. Se inglobeaza cu atentie, se unge o forma de chec cu unt si faina se toarna compozitia si se coc 25 minute la cuptorul incalzit in prealabil la 180°C.

Eu am folosit forme de muffins, unse cu unt si faina iar deasupra am asezat cate o feliuta de ciupercute calite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu cartofi si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Sufleu de cartofi cu mezeluri si ciuperci

Sufleu de cartofi cu mezeluri si ciuperci

Cartofii spalati/curatati si taiati ii punem la fiert in apa sarata. Intre timp, topim baconul cubulete

1 vot    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Cas pane

Cas pane

Se feliaza casul in bucati nu foarte subtiri, apoi se da fiecare felie prin faina alba, oua batute

9 voturi    10 comentarii
15 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

    10 cu felicitari!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    multumesc mult fetelor

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    Felicitari din toate punctele de vedere...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Cred ca este foarte bun.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Cely Snijec (Chef de cuisine)

10 cu felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
salata cu ulei de dovleac