Sufleu cu cascaval comté

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 160 g cascaval comté ras;
  • 3 oua;
  • 300 ml lapte;
  • 30 g faina;
  • 60 g unt;
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul. Ungeti cu mult unt o forma de sufleu. Puneti-o la rece. Spargeti ouale si separati albusurile de galbenusuri. Sarati usor albusurile, bateti-le spuma, pastrati-le la rece.

Pregatiti sosul alb(béchamel):topiti restul untului intr-un vas, apoi presarati faina. Amestecati cu lingura de lemn, prajiti amestecand timp de cateva secunde, apoi turnati laptele fierbinte, putin cate putin, continuand sa amestecati, pana cand sosul devine omogen. Sarati, piperati, asezonati cu un varf de cutit de nucsoara. Dupa ce l-ati luat de pe foc, adaugati galbenusurile, unul cate unul, apoi cascavalul si omogenizati. Cand incorporati albusurile spuma, nu invartiti, ci ridicati incetisor compozitia, cu telul. Cand amestecul devine omogen, turnati-l in tava si bagati-l in cuptor.

Dupa 35 de minute, verificati gradul de coacere: daca sufleul este crescut si rumenit, serviti-l imediat. Daca nu, mai tineti-l putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise