autor:

Fara foto

» » Aperitive

Sufleu cu cascaval comté

Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
160 g cascaval comté ras, 3 oua, 300 ml lapte, 30 g faina, 60 g unt, 1 varf de cutit de nucsoara rasa, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Incingeti cuptorul. Ungeti cu mult unt o forma de sufleu. Puneti-o la rece. Spargeti ouale si separati albusurile de galbenusuri. Sarati usor albusurile, bateti-le spuma, pastrati-le la rece.
Pregatiti sosul alb(béchamel):topiti restul untului intr-un vas, apoi presarati faina. Amestecati cu lingura de lemn, prajiti amestecand timp de cateva secunde, apoi turnati laptele fierbinte, putin cate putin, continuand sa amestecati, pana cand sosul devine omogen. Sarati, piperati, asezonati cu un varf de cutit de nucsoara. Dupa ce l-ati luat de pe foc, adaugati galbenusurile, unul cate unul, apoi cascavalul si omogenizati. Cand incorporati albusurile spuma, nu invartiti, ci ridicati incetisor compozitia, cu telul. Cand amestecul devine omogen, turnati-l in tava si bagati-l in cuptor.
Dupa 35 de minute, verificati gradul de coacere: daca sufleul este crescut si rumenit, serviti-l imediat. Daca nu, mai tineti-l putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu cascaval comté" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rulada de sfecla cu branza

Rulada de sfecla cu branza

Se amesteca cu un mixer vertical sau cu un robot de bucatarie ingredientele,mai putin faina, ricotta

3 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu brinza
CROSTINI CU BRANZA DE CAPRA, PROSCIUTTO SI STRUGURI

CROSTINI CU BRANZA DE CAPRA, PROSCIUTTO SI STRUGURI

Taiem feliile de paine si le punem in cuptorul preincalzit la 200 grade C pana devin aurii. Le scoatem

9 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Musat , 30 ianuarie 2014

    Iubesc preparatele cu cascaval.Am sa incerc si eu pentru ca imi inchipui ca este foarte gustos acest peparat.

  • Fara foto

    Veronica Musat , 29 august 2013

    minunat! am facut si eu dar vreau sa-l mai incerc pentru ca am o cuconada adica o intalnire intre cucoane si cred ca este o gustare foarte buna. fug repede sa il prepar. pa.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

    Apetisant

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Periculos de tentant

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 160 g cascaval comté ras
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 30 g faina
  • 60 g unt
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Apetisant

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Alivanca