autor:

Fara foto

» » Aperitive

Sufleu cu cascaval comté

Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
160 g cascaval comté ras, 3 oua, 300 ml lapte, 30 g faina, 60 g unt, 1 varf de cutit de nucsoara rasa, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Incingeti cuptorul. Ungeti cu mult unt o forma de sufleu. Puneti-o la rece. Spargeti ouale si separati albusurile de galbenusuri. Sarati usor albusurile, bateti-le spuma, pastrati-le la rece.
Pregatiti sosul alb(béchamel):topiti restul untului intr-un vas, apoi presarati faina. Amestecati cu lingura de lemn, prajiti amestecand timp de cateva secunde, apoi turnati laptele fierbinte, putin cate putin, continuand sa amestecati, pana cand sosul devine omogen. Sarati, piperati, asezonati cu un varf de cutit de nucsoara. Dupa ce l-ati luat de pe foc, adaugati galbenusurile, unul cate unul, apoi cascavalul si omogenizati. Cand incorporati albusurile spuma, nu invartiti, ci ridicati incetisor compozitia, cu telul. Cand amestecul devine omogen, turnati-l in tava si bagati-l in cuptor.
Dupa 35 de minute, verificati gradul de coacere: daca sufleul este crescut si rumenit, serviti-l imediat. Daca nu, mai tineti-l putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu cascaval comté" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cornuri cu telemea

Cornuri cu telemea

Se pune intr-un vas cca 150 ml lapte caldut in care adaugam 1 lg faina, zaharul si drojdia. Lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza
Puricei muntenesti

Puricei muntenesti

Varianta 1 Se pregateste o mamaliga vartoasa din malai, de cu seara. A doua zi, carnatii taiati

6 voturi    8 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Musat , 30 ianuarie 2014

    Iubesc preparatele cu cascaval.Am sa incerc si eu pentru ca imi inchipui ca este foarte gustos acest peparat.

  • Fara foto

    Veronica Musat , 29 august 2013

    minunat! am facut si eu dar vreau sa-l mai incerc pentru ca am o cuconada adica o intalnire intre cucoane si cred ca este o gustare foarte buna. fug repede sa il prepar. pa.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

    Apetisant

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Periculos de tentant

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 160 g cascaval comté ras
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 30 g faina
  • 60 g unt
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Apetisant

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci umplute 2