autor:

Fara foto

» » Aperitive

Sufleu cu cascaval comté

Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
160 g cascaval comté ras, 3 oua, 300 ml lapte, 30 g faina, 60 g unt, 1 varf de cutit de nucsoara rasa, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Incingeti cuptorul. Ungeti cu mult unt o forma de sufleu. Puneti-o la rece. Spargeti ouale si separati albusurile de galbenusuri. Sarati usor albusurile, bateti-le spuma, pastrati-le la rece.
Pregatiti sosul alb(béchamel):topiti restul untului intr-un vas, apoi presarati faina. Amestecati cu lingura de lemn, prajiti amestecand timp de cateva secunde, apoi turnati laptele fierbinte, putin cate putin, continuand sa amestecati, pana cand sosul devine omogen. Sarati, piperati, asezonati cu un varf de cutit de nucsoara. Dupa ce l-ati luat de pe foc, adaugati galbenusurile, unul cate unul, apoi cascavalul si omogenizati. Cand incorporati albusurile spuma, nu invartiti, ci ridicati incetisor compozitia, cu telul. Cand amestecul devine omogen, turnati-l in tava si bagati-l in cuptor.
Dupa 35 de minute, verificati gradul de coacere: daca sufleul este crescut si rumenit, serviti-l imediat. Daca nu, mai tineti-l putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu cascaval comté" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Triunghiuri cu foietaj-foi si branza

Triunghiuri cu foietaj-foi si branza

Se preincalzeste cuptorul si se lasa foile de foietaj la dezghetat. Dintr-o foaie de foietaj obtinem

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza
Bulete de cașcaval

Bulete de cașcaval

Batem bine cele 2 ouă cu un tel. Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea. Adăugăm

21 voturi    13 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Musat , 30 ianuarie 2014

    Iubesc preparatele cu cascaval.Am sa incerc si eu pentru ca imi inchipui ca este foarte gustos acest peparat.

  • Fara foto

    Veronica Musat , 29 august 2013

    minunat! am facut si eu dar vreau sa-l mai incerc pentru ca am o cuconada adica o intalnire intre cucoane si cred ca este o gustare foarte buna. fug repede sa il prepar. pa.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

    Apetisant

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Periculos de tentant

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 160 g cascaval comté ras
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 30 g faina
  • 60 g unt
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Apetisant

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Triunghiuri cu cascaval