autor:

» » Aperitive

Sufleu cu cascaval comté

Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
160 g cascaval comté ras, 3 oua, 300 ml lapte, 30 g faina, 60 g unt, 1 varf de cutit de nucsoara rasa, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Incingeti cuptorul. Ungeti cu mult unt o forma de sufleu. Puneti-o la rece. Spargeti ouale si separati albusurile de galbenusuri. Sarati usor albusurile, bateti-le spuma, pastrati-le la rece.
Pregatiti sosul alb(béchamel):topiti restul untului intr-un vas, apoi presarati faina. Amestecati cu lingura de lemn, prajiti amestecand timp de cateva secunde, apoi turnati laptele fierbinte, putin cate putin, continuand sa amestecati, pana cand sosul devine omogen. Sarati, piperati, asezonati cu un varf de cutit de nucsoara. Dupa ce l-ati luat de pe foc, adaugati galbenusurile, unul cate unul, apoi cascavalul si omogenizati. Cand incorporati albusurile spuma, nu invartiti, ci ridicati incetisor compozitia, cu telul. Cand amestecul devine omogen, turnati-l in tava si bagati-l in cuptor.
Dupa 35 de minute, verificati gradul de coacere: daca sufleul este crescut si rumenit, serviti-l imediat. Daca nu, mai tineti-l putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu cascaval comté" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Veronica Musat , 30 ianuarie 2014

    Iubesc preparatele cu cascaval.Am sa incerc si eu pentru ca imi inchipui ca este foarte gustos acest peparat.

  • Veronica Musat , 29 august 2013

    minunat! am facut si eu dar vreau sa-l mai incerc pentru ca am o cuconada adica o intalnire intre cucoane si cred ca este o gustare foarte buna. fug repede sa il prepar. pa.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

    Apetisant

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Periculos de tentant

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 160 g cascaval comté ras
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 30 g faina
  • 60 g unt
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Apetisant

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cartofi in coaja la cuptor, reteta Californiei