Ingrediente
Ingrediente: 600 g carne de vitel, 1 ceapa, 2 morcovi,o telina mijlocie, 2-3 linguri de parmezan ras, patrunjel verde,un praf de nucsoara, 4 linguri pâine muiata in lapte, 5 albusuri, sare, piper.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
2 voturi
Mod de preparare
1.Carnea se pune la fiert si, dupa primele clocote, se inlatura spuma.
2.Dupa cca 20 de minute de la inceputul fierberii, dupa ce s-a inlaturat toata spuma, se adauga legumele curatate si spalate
3.Se fierbe carnea cu legumele pana cand carena este bine patrunsa, apoi se taie marunt toate si se amesteca cu painea sfaramata. Se omogenizeaza bine compozitia.
4.Se bat albusurile spuma tare si se amesteca cu carnea si legumele taiate, usor, cu lingura de sus in jos.
5.Se adauga parmezanul ras, patrunjelul verde tocat, nucsoara si se potriveste gustul de sare si piper
6.Se coace 25-30 de minute, in forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet, in cuptorul incins dinainte, la 180-200˚C
Atentie: Nu se deschide cuptorul in timpul coacerii.
Se serveste cu salata verde si morcovi sotati.