autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iulie 2010

Ingrediente
340 gr cartofi dulci, decojiti si taiati cubulete, 125 ml lapte, 1 ceapa rosie, curatata si injumatatita, 1 crenguta de rozmarin, 10 gr amidon alimentar, 50 ml vermouth, 2 oua, separate, sare de mare si piper negru proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert aprox.20 minute pana cand s-au inmuiat apoi se scurg si se paseaza.Laptele se pune la fiert impreuna cu ceapa si rozmarinul.Dupa ce a dat intr-un clocot, se stinge focul, se acopera vasul si se lasa la infuzat 15-20 minute.
Se incinge cuptorul la 200°C.Se ung cu putin ulei 4 vase mici de sufleu.
Amidonul alimentar se dizolva in 50 ml vermouth.Laptele infuzat se strecoara apoi se pune iar pe foc si se adauga amidonul dizolvat, amestecand continuu.Se lasa sosul pe foc pana cand se ingroasa putin apoi se transfera intr-un vas mai mare.Se adauga in vas piureul de cartofi dulci si galbenusurile si se amesteca pana la omogenizare.Se asezoneaza totul cu sare de mare si piper negru proaspat macinat, dupa gust.
Intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se incorporeaza cu grija in celalalt amestec.Se imparte compozitia obtinuta in vasele pregatite si se dau la copt 15minute pana cand sufleurile au crescut si s-au rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ciorba de perisoare din nuca

Ciorba de perisoare din nuca

Ciorba se prepara ca o ciorba obisnuita. Se distuie ceapa tocata impreuna cu ardeiul taiat cubulete

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Budinca de Conopida

Budinca de Conopida

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa la fiert. Punem sare

4 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea , 24 mai 2017

    Nu cred ca mi.a iesit, a ramas moale in interior, ca o spuma e bine asa?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Arata bine si trbue sa fie si gustos*****

    • cristina a

      cristina a (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      In ultimul timp am vazut ca unele din retetele tale contin vermut (cred ca tin minte vreo 4 retete). De ce? Nu ca nu ar fi bune, ca intotdeauna :)

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Foarte gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 340 gr cartofi dulci
  • decojiti si taiati cubulete
  • 125 ml lapte
  • 1 ceapa rosie
  • curatata si injumatatita
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 10 gr amidon alimentar
  • 50 ml vermouth
  • 2 oua
  • separate
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Andreea

Nu cred ca mi.a iesit, a ramas moale in interior, ca o spuma e bine asa?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Pastai verzi cu rosii