Sufleu de cartofi dulci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sufleu de cartofi dulci

Ingrediente

  • 340 gr cartofi dulci, decojiti si taiati cubulete
  • 125 ml lapte
  • 1 ceapa rosie, curatata si injumatatita
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 10 gr amidon alimentar
  • 50 ml vermouth
  • 2 oua, separate
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert aprox.20 minute pana cand s-au inmuiat apoi se scurg si se paseaza.Laptele se pune la fiert impreuna cu ceapa si rozmarinul.Dupa ce a dat intr-un clocot, se stinge focul, se acopera vasul si se lasa la infuzat 15-20 minute.

Se incinge cuptorul la 200°C.Se ung cu putin ulei 4 vase mici de sufleu.

Amidonul alimentar se dizolva in 50 ml vermouth.Laptele infuzat se strecoara apoi se pune iar pe foc si se adauga amidonul dizolvat, amestecand continuu.Se lasa sosul pe foc pana cand se ingroasa putin apoi se transfera intr-un vas mai mare.Se adauga in vas piureul de cartofi dulci si galbenusurile si se amesteca pana la omogenizare.Se asezoneaza totul cu sare de mare si piper negru proaspat macinat, dupa gust.

Intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se incorporeaza cu grija in celalalt amestec.Se imparte compozitia obtinuta in vasele pregatite si se dau la copt 15minute pana cand sufleurile au crescut si s-au rumenit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise