Castanele se inmoaie peste noapte in apa, intr-un vas acoperit. A doua zi se scurg bine. Se fierb in lapte, la foc mic, aproximativ 30 de min, amestecindu-le des. La urma se freaca piure. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Untul, zaharul, zaharul vanilat si lichorul de cirese se amesteca bine cu piureul de castane. Ouale se sparg si se separa. Albusurile se pun la o parte, iar galbenusurile se adauga, unul cite unul, la piureul precedent. Albusurile se bat spuma cu putina sare si se amesteca cu piureul de castane. O forma mica, termorezistenta, de subleu (7 cm) se unge cu unt si se tapiteaza cu zahar. Piureul de castane se pune in forma pregatita se se va coace in cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40 min. Se serveste fierbinte, ornat cu feliute de piersici sau cu zmeura si ananas.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii