autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Sufleu de castane

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
250 g castane comestibile uscate, 300 ml lapte, 60 g unt, 100 g zahar, 1 plic de zahar vanilat, 20 ml lichior de cirese, 4 oua, 1 praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Castanele se inmoaie peste noapte in apa, intr-un vas acoperit. A doua zi se scurg bine. Se fierb in lapte, la foc mic, aproximativ 30 de min, amestecindu-le des. La urma se freaca piure. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Untul, zaharul, zaharul vanilat si lichorul de cirese se amesteca bine cu piureul de castane. Ouale se sparg si se separa. Albusurile se pun la o parte, iar galbenusurile se adauga, unul cite unul, la piureul precedent. Albusurile se bat spuma cu putina sare si se amesteca cu piureul de castane. O forma mica, termorezistenta, de subleu (7 cm) se unge cu unt si se tapiteaza cu zahar. Piureul de castane se pune in forma pregatita se se va coace in cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40 min. Se serveste fierbinte, ornat cu feliute de piersici sau cu zmeura si ananas.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de castane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Albusurile le batem cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul si batem in continuare pana

6 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune

Blatul: Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat,

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 250 g castane comestibile uscate
  • 300 ml lapte
  • 60 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 20 ml lichior de cirese
  • 4 oua
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Tarte cu mere