Castanele se inmoaie peste noapte in apa, intr-un vas acoperit. A doua zi se scurg bine. Se fierb in lapte, la foc mic, aproximativ 30 de min, amestecindu-le des. La urma se freaca piure. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Untul, zaharul, zaharul vanilat si lichorul de cirese se amesteca bine cu piureul de castane. Ouale se sparg si se separa. Albusurile se pun la o parte, iar galbenusurile se adauga, unul cite unul, la piureul precedent. Albusurile se bat spuma cu putina sare si se amesteca cu piureul de castane. O forma mica, termorezistenta, de subleu (7 cm) se unge cu unt si se tapiteaza cu zahar. Piureul de castane se pune in forma pregatita se se va coace in cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40 min. Se serveste fierbinte, ornat cu feliute de piersici sau cu zmeura si ananas.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii