SUFLEU DE FASOLE

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame fasole verde;
  • 250 ml lapte;
  • 4 oua;
  • 200 grame telemea;
  • 100 ml ulei;
  • 3-4 linguri de faina;
  • sare,piper.

Mod de preparare

Fasolea se curata,se spala,se pune le fiert in apa cu sare;

Se pune o tigaie la incins,se adauga uleiul, faina,se lasa 1-2 minute,timp in care amestecam continuu,se stinge cu lapte si se lasa sosul pe foc pana se ingroasa,amestecand sa nu se prinda;

Se da sosul deoparte,iar cand s-a racit,se incorporeaza galbenusurile unul cate unul,telemeaua rasa prin razatoare,fasolea scursa de apa,albusurile batute spuma,se omogenizeaza,se potriveste de sare si piper;

Un vas termorezistent,uns in prealabil cu unt,se tapeteaza cu pesmet,dupa care se adauga compozitia de mai sus,se da la cuptor si se coace la foc potrivit,35-40 minute,pana se rumeneste.

SFAT: faina nu se lasa foarte mult,la calit,pentru ca poate dauna organismului;inainte cu 5 minute de a fi gata preparatul se poate presara putin cascaval ras deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise