autor:

Fara foto

» » Aperitive

Sufleu de legume cu sunca

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2010

Ingrediente
pt 6 portii:, , 1 bulb de fenicul, 500 g broccoli, 200 g ciuperci albe mici, 2 fire de ceapa verde, 200 g sunca fiarta, 1 lingura de ulei, 1/8 l lapte, 150 ml smantana, 2 oua, sare, piper, nucsoara rasa, 150 g cascaval ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1- se spala feniculul si se curata, apoi se taie in patru, pe lungime.Sferturile se taie in fasii, perpendicular pe directia fibrelor.
2- se spala broccoli-ul, se indeparteaza frunzele, iar buchetelele se indeparteaza de pe coditele mai groase.Coditele se curata de coaja tare, se scurteaza si se maruntesc pe transversala.Se spala ciupercile si ceapa verde, se curata, iar apoi se taie in cubulete alaturi de sunca, de la care s-a indepartat marginea mai grasa.
3- toate legumele impreuna cu sunca se calesc in ulei, timp de aprox. 5 minute, la foc mediu, amestecand continuu.Dupa aceasta se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.
4- intre timp se amesteca laptele cu smantana si ouale si se condimeteaza cu sare, piper si un praf de nucsoara.Amestecul de legume cu sunca se aseaza intr-un vas termorezistent, putin adanc, iar peste se toarna amestecul de lapte.
5- se presara deasupra cascavalul, iar vasul se introduce in cuptor.Se coace timp de 30 minute, la 200 grade C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de legume cu sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Galuste de cartofi

Galuste de cartofi

Se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. Dupa ce sunt aproape fierti, deasupra lor se presara

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
SALATA POIANA CU CIUPERCI

SALATA POIANA CU CIUPERCI

Ciupercile trebuie sa fie marinate. Daca nu gasiti in comert, se pot face si acasa cu: 500 g ciuperci

10 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • pt 6 portii:
  • 1 bulb de fenicul
  • 500 g broccoli
  • 200 g ciuperci albe mici
  • 2 fire de ceapa verde
  • 200 g sunca fiarta
  • 1 lingura de ulei
  • 1/8 l lapte
  • 150 ml smantana
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 150 g cascaval ras

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Chiftele de ton cu sos de iaurt