1- se spala feniculul si se curata, apoi se taie in patru, pe lungime.Sferturile se taie in fasii, perpendicular pe directia fibrelor.
2- se spala broccoli-ul, se indeparteaza frunzele, iar buchetelele se indeparteaza de pe coditele mai groase.Coditele se curata de coaja tare, se scurteaza si se maruntesc pe transversala.Se spala ciupercile si ceapa verde, se curata, iar apoi se taie in cubulete alaturi de sunca, de la care s-a indepartat marginea mai grasa.
3- toate legumele impreuna cu sunca se calesc in ulei, timp de aprox. 5 minute, la foc mediu, amestecand continuu.Dupa aceasta se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.
4- intre timp se amesteca laptele cu smantana si ouale si se condimeteaza cu sare, piper si un praf de nucsoara.Amestecul de legume cu sunca se aseaza intr-un vas termorezistent, putin adanc, iar peste se toarna amestecul de lapte.
5- se presara deasupra cascavalul, iar vasul se introduce in cuptor.Se coace timp de 30 minute, la 200 grade C.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii