autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sufleu de spanac

Autor: Raluca M (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Raluca M (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2008

Ingrediente
Sufleu:, 1 punga 1 kg spanac congelat, 3 oua, 3 linguri smantana, 200 gr branza telemea (oaie sau vaca), 200 gr cascaval, 100 gr faina, Sare, piper, , Crusta sufleu:, 1 ou, 1 lingura smantana, cascaval, branza, faina

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Sufleu:

Spanacul congelat se pune la fiert. Dupa fierbere, se lasa la racit (sa fie caldut in momentul in care incepe incorporarea ingredientelor). Se rad branza si cascavalul si se amesteca cu spanacul. Turnam si smantana. Adaugam si cele 3 oua. Amestecam bine, piperam, saram (daca este cazul - o branza foarte sarata nu necesita adaos de sare). Urmeaza faina, turnata in ploaie - amestecam incontinuu - pentru a nu face cocoloase.

Crusta:

Amestecam ingredientele pana ajung la densitatea unei smantani si turnam compozitia peste sufleu.

Introducem compozitia in cuptorul preincalzit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de spanac cu cartofi

Sufleu de spanac cu cartofi

Se decongeleaza spanacul punandu-l sa se scurga intr-o strecuratoare. Cartofii se curata, se taie

8 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene
Sufleu de spanac

Sufleu de spanac

Spanacul spalat, se fierbe in apa clocotita cu sare. Se strecoara, se mixaza. Ceapa se caleste foarte

13 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Gabitza (Maestru bucatar):

    Imi place la nebunie spanacul si nu mai mancasem demult pregatit in felul asta. A iesit excelent!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Sufleu:
  • 1 punga 1 kg spanac congelat
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 200 gr branza telemea (oaie sau vaca)
  • 200 gr cascaval
  • 100 gr faina
  • Sare
  • piper
  • Crusta sufleu:
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • cascaval
  • branza
  • faina

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
MANCARE DE FASOLE