autor:

Fara foto

» » , , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Supe de carne, Supe de legume

Supă de legume iute-acrișoară (chinezească)

Autor: laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Ingrediente
50 g șuncă fiartă, 1/2 ardei ( chili), 1 lingură de ulei de susan, 1 ceapă mică, 1 morcov mic, 1 buc țelină, 1/2 ardei alb și roșu, 25 g ciuperci chinezești înmuiate, 50 g muguri bambus, 1-2 linguri de oțet, 1 lingură sos de soia, 1/2 l zeamă de carne, 1 lingură de amidon( făină), sare, piper proaspăt măcinat, câteva picăturii de ulei de chili

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

1.Se taie șunca cuburi mici.
2. 1/2 de ardei chili se taie in două se curăță și se taie mărunt, după care se prăjește în ulei.
3. Se taie legumele și ciupercile cuburi mici și se pun împreună cu șunca la călit.
4. Se taie mugurii de bambus și se adaugă și ei la călit pentru câteva minute.
5. Se adaugă zeama de carne, sosul de soia și oțetul și se fierbe acoperit la foc mic timp de 5 min.
6. Amidonu(făina) se amestecă cu puțină apă și se leagă supa cu ea.
7. Se condimentează și este gata.

sfat : se poate servi cu aluat fiert pe aburi

- circa 150 kcal per porție
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de legume iute-acrișoară (chinezească)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa cu ceapa

Supa cu ceapa

Se curata ceapa si se taie felii.(eu am lasat-o timp de 1 ora in apa rece pt a nu fi foarte iute

7 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
supa cu galusti

supa cu galusti

Zarzavatul se fierbe cu sare intreg. Cand este fiert, se strecoara obtinandu-se supa. Intre timp

9 voturi    8 comentarii
40 min
Supe de legume
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lauramihaela88

    lauramihaela88 (Chef de cuisine):

    Foarte buna si usor de realizat. A fost in proportie de 90% la fel cu cea pe care o mananc la un restaurant asiatic (asta pentru ca nu am respectat reteta in totalitate). Nota 10 de la mine!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • lauramihaela88

    lauramihaela88 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2014

    Buna de tot, pentru cine apreciaza mancarea asiatica. Am facut de cateva ori reteta. Foarte usor de facut.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 50 g șuncă fiartă
  • 1/2 ardei ( chili)
  • 1 lingură de ulei de susan
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov mic
  • 1 buc țelină
  • 1/2 ardei alb și roșu
  • 25 g ciuperci chinezești înmuiate
  • 50 g muguri bambus
  • 1-2 linguri de oțet
  • 1 lingură sos de soia
  • 1/2 l zeamă de carne
  • 1 lingură de amidon( făină)
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • câteva picăturii de ulei de chili

Raporteaza reteta

lauramihaela88 (Chef de cuisine)

Buna de tot, pentru cine apreciaza mancarea asiatica. Am facut de cateva ori reteta. Foarte usor de facut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de arpacas, naut, ciuperci, cu bacon crocant Supa de arpacas, naut, ciuperci, cu bacon crocant

Se spala arpacasul si nautul si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce arpacasul si nautul au dat in clocot, se alege spuma si se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de mazare cu jambon Supa crema de mazare cu jambon

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba de perisoare