autor:

Fara foto

» » , , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Supe de carne, Supe de legume

Supă de legume iute-acrișoară (chinezească)

Autor: laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Ingrediente
50 g șuncă fiartă, 1/2 ardei ( chili), 1 lingură de ulei de susan, 1 ceapă mică, 1 morcov mic, 1 buc țelină, 1/2 ardei alb și roșu, 25 g ciuperci chinezești înmuiate, 50 g muguri bambus, 1-2 linguri de oțet, 1 lingură sos de soia, 1/2 l zeamă de carne, 1 lingură de amidon( făină), sare, piper proaspăt măcinat, câteva picăturii de ulei de chili

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

1.Se taie șunca cuburi mici.
2. 1/2 de ardei chili se taie in două se curăță și se taie mărunt, după care se prăjește în ulei.
3. Se taie legumele și ciupercile cuburi mici și se pun împreună cu șunca la călit.
4. Se taie mugurii de bambus și se adaugă și ei la călit pentru câteva minute.
5. Se adaugă zeama de carne, sosul de soia și oțetul și se fierbe acoperit la foc mic timp de 5 min.
6. Amidonu(făina) se amestecă cu puțină apă și se leagă supa cu ea.
7. Se condimentează și este gata.

sfat : se poate servi cu aluat fiert pe aburi

- circa 150 kcal per porție
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de legume iute-acrișoară (chinezească)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho este o "supa de rosii" tipic spaniola,nelipsita de pe mesele lor mai ales pe timpul verii.Se

45 voturi    14 comentarii
10 min
Supe de legume
Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde

Salata se spala bine si se pune in apa clocotita cu putina sare, pentru 2-3 minute. Se scurge bine,

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lauramihaela88

    lauramihaela88 (Chef de cuisine):

    Foarte buna si usor de realizat. A fost in proportie de 90% la fel cu cea pe care o mananc la un restaurant asiatic (asta pentru ca nu am respectat reteta in totalitate). Nota 10 de la mine!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • lauramihaela88

    lauramihaela88 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2014

    Buna de tot, pentru cine apreciaza mancarea asiatica. Am facut de cateva ori reteta. Foarte usor de facut.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 50 g șuncă fiartă
  • 1/2 ardei ( chili)
  • 1 lingură de ulei de susan
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov mic
  • 1 buc țelină
  • 1/2 ardei alb și roșu
  • 25 g ciuperci chinezești înmuiate
  • 50 g muguri bambus
  • 1-2 linguri de oțet
  • 1 lingură sos de soia
  • 1/2 l zeamă de carne
  • 1 lingură de amidon( făină)
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • câteva picăturii de ulei de chili

Raporteaza reteta

lauramihaela88 (Chef de cuisine)

Buna de tot, pentru cine apreciaza mancarea asiatica. Am facut de cateva ori reteta. Foarte usor de facut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
supa crema cu sfecla rosie