autor:

» » , , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Supe de carne, Supe de legume

Supă de legume iute-acrișoară (chinezească)

Autor: laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Ingrediente
50 g șuncă fiartă, 1/2 ardei ( chili), 1 lingură de ulei de susan, 1 ceapă mică, 1 morcov mic, 1 buc țelină, 1/2 ardei alb și roșu, 25 g ciuperci chinezești înmuiate, 50 g muguri bambus, 1-2 linguri de oțet, 1 lingură sos de soia, 1/2 l zeamă de carne, 1 lingură de amidon( făină), sare, piper proaspăt măcinat, câteva picăturii de ulei de chili

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

1.Se taie șunca cuburi mici.
2. 1/2 de ardei chili se taie in două se curăță și se taie mărunt, după care se prăjește în ulei.
3. Se taie legumele și ciupercile cuburi mici și se pun împreună cu șunca la călit.
4. Se taie mugurii de bambus și se adaugă și ei la călit pentru câteva minute.
5. Se adaugă zeama de carne, sosul de soia și oțetul și se fierbe acoperit la foc mic timp de 5 min.
6. Amidonu(făina) se amestecă cu puțină apă și se leagă supa cu ea.
7. Se condimentează și este gata.

sfat : se poate servi cu aluat fiert pe aburi

- circa 150 kcal per porție
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de legume iute-acrișoară (chinezească)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lauramihaela88

    lauramihaela88 (Chef de cuisine):

    Foarte buna si usor de realizat. A fost in proportie de 90% la fel cu cea pe care o mananc la un restaurant asiatic (asta pentru ca nu am respectat reteta in totalitate). Nota 10 de la mine!

  • 2 comentarii

  • lauramihaela88

    lauramihaela88 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2014

    Buna de tot, pentru cine apreciaza mancarea asiatica. Am facut de cateva ori reteta. Foarte usor de facut.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 50 g șuncă fiartă
  • 1/2 ardei ( chili)
  • 1 lingură de ulei de susan
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov mic
  • 1 buc țelină
  • 1/2 ardei alb și roșu
  • 25 g ciuperci chinezești înmuiate
  • 50 g muguri bambus
  • 1-2 linguri de oțet
  • 1 lingură sos de soia
  • 1/2 l zeamă de carne
  • 1 lingură de amidon( făină)
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • câteva picăturii de ulei de chili

Raporteaza reteta

lauramihaela88 (Chef de cuisine)

Buna de tot, pentru cine apreciaza mancarea asiatica. Am facut de cateva ori reteta. Foarte usor de facut.

Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Supa de rosii cu usturoi