autor:

burdulea maria elena

» » Retete de post

Supa crema cu sfecla, cartofi, mere

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 martie 2011

Ingrediente
1 sfecla rosie, 2 morcovi, 1 ceapa mica, 2 cartofi, 1 mar, sare, 2 lingurite condimente pt carne de porc, zeama de la 1/2 lamaie, verdeata (patrunjel si marar de care eu nu ma despart primavara, mai ales ca sunt la indemana oricui), paine prajita, sare, branza topita cu smantana., Acum in perioada de post, gustul mancarurilor mele este imbunatatit cu condimente pt carne de porc si multa verdeata. Condimentul de porc contine: usturoi, chimen, coriandru, maghiran, chili, cimbru, rozmarin, il gasiti in magazinele alimentare.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

intro oala punem la fiert 1,5 litri apa. Cand fierbe apa, adaugam curatate, spalate, taiaite bucati subtiri sfecla(care fierbe mai greu, de aceea se taie subtire), ceapa, cartofii si marul, stropim cu zeama de lamaie sa nu se schimbe culoarea sfeclei. In timpul fierberii completati apa daca mai scade. Cand ingredientele sunt fierte, potrivim supa de sare, stingem focul. Spre sfarsit cand ingredientele sunt fierte adaugati condimentul pt carne de porc. Scurgem din zeama intrun bol, sau cana, apoi blenduim Ingredientele, dupa care subtiem cu restul de supa. Intre timp punem la prajit paine, o rumenim pe ambele parti, o ungem cu crema de branza cu smantana, presaram verdeata tocata, taiem felia in cubulete si asezati cubuletele peste supa crema in farfurie. Daca doriti si va place, puteti adauga mai multa verdeata. Aceasta supa-crema se poate consuma si in post, fara crema de branza doar cu crutoane de paine prajita. Daca nu postiti este foarte gustoasa si cu adaos de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema cu sfecla, cartofi, mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Cozonac cu fanta de post

Cozonac cu fanta de post

Aluatul: Punem sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut. Drojdia o frecam cu o lingura de

12 voturi    19 comentarii
2h
Retete de post
Fasole batuta

Fasole batuta

Fasolea fiarta, strecurata, o dau pe robot. Calesc cepele, adaug usturoiul pisat, sting focul, las

23 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

    Gustosica supita !!! :) O s-o incerc si eu , si numaidecat krutoanele sa fie unse cu branza si smantana :)))

Dificultate

Medie

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 sfecla rosie
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mica
  • 2 cartofi
  • 1 mar
  • sare
  • 2 lingurite condimente pt carne de porc
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • verdeata (patrunjel si marar de care eu nu ma despart primavara
  • mai ales ca sunt la indemana oricui)
  • paine prajita
  • sare
  • branza topita cu smantana.
  • Acum in perioada de post
  • gustul mancarurilor mele este imbunatatit cu condimente pt carne de porc si multa verdeata. Condimentul de porc contine: usturoi
  • chimen
  • coriandru
  • maghiran
  • chili
  • cimbru
  • rozmarin
  • il gasiti in magazinele alimentare.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
KatrinC

KatrinC (Chef de cuisine)

Gustosica supita !!! :) O s-o incerc si eu , si numaidecat krutoanele sa fie unse cu branza si smantana :)))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Varza proaspata calita de post