Supa crema de brocoli

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de brocoli

Ingrediente

  • 400-500 gr de brocoli
  • 2 morcovi
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 3 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de iaurt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • marar

Mod de preparare

Se curata ceapa, morcovii si cartofii si brocoli.

Brocoli se desparte in buchetele, iar tulpina de la brocoli se curata de partea mai tare, si se foloseste interiorul potrivit de moale.

Buchetelele de brocolo se spala si se pun deoparte intr-o strecuratoare, iar restul de legume se pun in apa fiarta cu sare.

Cand legumele sunt aproape fierte se pun si buchetelele de brocoli pentru ca acestea fierb foarte repede.

Dupa ce si brocoli a fiert se iau cu o paleta pentru spuma si se pun intr-o oala. Zeama in care au fiert legumele se pastreaza pentru ca ao sa o folosim sa diluam crema de legume.

Intr-o cratita punem untul sa se topeasca si usturoiul zdrobit pe care il zdrobim putin si adaugam o lingura din zeama in care au fiert legumele. Usturoiul cu untul se pun peste legumele scurse.

Se paseaza legumele cu un blender, adaugam iaurtul si condimentele.

La sfarsit se adauga din zeama in care au fiert legumele pana cand se obtine consistenta dorita.

La fel de gustoase sunt si celalalte retete de pe blogul meu: http://laupasca.blogspot.com !

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise