Ingrediente
Pentru patru portii:, 1 kg gogonele,, 2 catei mari de usturoi,, 1 lingura de zahar,, 1 l supa de legume,, 200 g cas de oaie,, 200 g smantana,, vreo 20 frunzulite de busuioc,, vreo 10 inflorescente de busuioc,, 7 linguri ulei de masline,, sare, piper.
Dificultate: Redusa | Timp: nespecificat
3 voturi
Mod de preparare
Mod de preparare: Spalati gogonelele si taiati-le felii subtiri. Pastrati 2 sau 3 gogonele pt ornarea supei. Intr-o oala punem uleiul de masline la incins, adaugam usturoiul curatat si taiat felii subtiri, gogonelele, zaharul, putina sare, piper si calim 5 minute. Turnam apoi supa de legume si fierbem totul timp de 10 minute, potrivim gustul de sare daca mai e nevoie. Lasati preparatul sa se racoreasca apoi il mixati cu robotul vertical impreuna cu smantana, casul de oaie taiat cubulete si frunzele de busuioc spalate. Se obtine o crema moale, pe care o portionati in farfurii de supa si ornati cu felii de gogonele si inflorescente de busuioc.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Dulcesarat.