autor:

autor

» » , Retete vegetariene, Supe de legume

Supa-crema de gogonele

    Reteta postata pe: 10 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 10 februarie 2014

Ingrediente
Pentru patru portii:, 1 kg gogonele,, 2 catei mari de usturoi,, 1 lingura de zahar,, 1 l supa de legume,, 200 g cas de oaie,, 200 g smantana,, vreo 20 frunzulite de busuioc,, vreo 10 inflorescente de busuioc,, 7 linguri ulei de masline,, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

3 voturi

Mod de preparare

Sfat: supa de legume puteti sa o preparati rapid dintr-un litru de apa fiarta la care adaugati 3-4 lingurite de vegeta. Daca nu folositi vegeta, atunci preparati o supa din 1,5 l (1 litru si jumatate) de apa in care fierbeti zarzavat (ceapa, morcovi, patrunjel). Dupa fierberea zarzavatului sa va ramana 1 litru supa.

Mod de preparare: Spalati gogonelele si taiati-le felii subtiri. Pastrati 2 sau 3 gogonele pt ornarea supei. Intr-o oala punem uleiul de masline la incins, adaugam usturoiul curatat si taiat felii subtiri, gogonelele, zaharul, putina sare, piper si calim 5 minute. Turnam apoi supa de legume si fierbem totul timp de 10 minute, potrivim gustul de sare daca mai e nevoie. Lasati preparatul sa se racoreasca apoi il mixati cu robotul vertical impreuna cu smantana, casul de oaie taiat cubulete si frunzele de busuioc spalate. Se obtine o crema moale, pe care o portionati in farfurii de supa si ornati cu felii de gogonele si inflorescente de busuioc.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Dulcesarat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de gogonele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
SUPA-CREMA DE CIUPERCI

SUPA-CREMA DE CIUPERCI

Carnea de pui si cartofii se fierb .Carnea se taie bucatele mici,iar cartofii se trec prin sita. Ceapa

29 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Crema de sparanghel

Crema de sparanghel

Curatati sparanghelul si taiati-l bucati. Tocati marunt ceapa si prajiti-o putin in unt. Adaugati

2 voturi    5 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru patru portii:
  • 1 kg gogonele,
  • 2 catei mari de usturoi,
  • 1 lingura de zahar,
  • 1 l supa de legume,
  • 200 g cas de oaie,
  • 200 g smantana,
  • vreo 20 frunzulite de busuioc,
  • vreo 10 inflorescente de busuioc,
  • 7 linguri ulei de masline,
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

109 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Supe de legume

Supa crema de ciuperci cu crutoane Supa crema de ciuperci cu crutoane

Perfectă mai ales vara, servită atât caldă, cât și rece, supa cremă de ciuperci este o idee ideală pentru o masă

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba de gulii cu smantana, leustean si tarhon Ciorba de gulii cu smantana, leustean si tarhon

Legumele tăiate în cubulețe mici, le-am călit cu puțin ulei până s-au înmuiat. Apoi am adăugat apă, vegeta,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de ceapa