Sfat: supa de legume puteti sa o preparati rapid dintr-un litru de apa fiarta la care adaugati 3-4 lingurite de vegeta. Daca nu folositi vegeta, atunci preparati o supa din 1,5 l (1 litru si jumatate) de apa in care fierbeti zarzavat (ceapa, morcovi, patrunjel). Dupa fierberea zarzavatului sa va ramana 1 litru supa.
Mod de preparare: Spalati gogonelele si taiati-le felii subtiri. Pastrati 2 sau 3 gogonele pt ornarea supei. Intr-o oala punem uleiul de masline la incins, adaugam usturoiul curatat si taiat felii subtiri, gogonelele, zaharul, putina sare, piper si calim 5 minute. Turnam apoi supa de legume si fierbem totul timp de 10 minute, potrivim gustul de sare daca mai e nevoie. Lasati preparatul sa se racoreasca apoi il mixati cu robotul vertical impreuna cu smantana, casul de oaie taiat cubulete si frunzele de busuioc spalate. Se obtine o crema moale, pe care o portionati in farfurii de supa si ornati cu felii de gogonele si inflorescente de busuioc.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Dulcesarat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii