autor:

husni

» » Retete de post

Supa crema de linte (specific arabesc)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 08 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 08 decembrie 2009

Ingrediente
- 300 g linte rosie, speciala pentru supe (decojita), - 1 ceapa mare, - 2-3 linguri de ulei de masline, - 1/2 lingurita de chimen turcesc, - Delikat, Vegeta, Maggi (de legume) sau numai sare, - 1 lamaie, - 2 l apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

31 voturi

Mod de preparare

Lintea se curata si se spala.
In oala de presiune (se poate si oala normala), se prajeste ceapa in ulei de masline. Se pune, apoi lintea, camunul si sarea. Cind este fierbinte, se pune apa, se pune sare, apoi oala de presiune se inchide si se da la foc puternic. Cand continutul fierbe (oala \"fluiera\"), se face focul mic (sub oala) si se lasa cca. 25 minute.
Dupa 25 minute, supa se face crema cu blenderul, apoi se potriveste de sare.
Se serveste fierbinte, cu rondele de lamiie deasupra si crutoane langa. Crutoanele se pun linga supa deoarece se inmoaie repede. Fiecare persoana isi pune in farfurie crutoane, iar peste ele, supa-crema. Se mai poate pune si zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte (specific arabesc)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Rosii umplute cu fasole verde

Rosii umplute cu fasole verde

Rosiile se spala,se sterg , se taie la fiecare in parte cate un capacel si se scobeste miezul.Se

18 voturi    6 comentarii
1h
Retete de post
Orez cu prune uscate

Orez cu prune uscate

Prunele se inmoaie in apa calduta cca o jumatate de ora.Se spala,se pun la fiert in apa rece.In apa

24 voturi    17 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • iri nuca

    iri nuca (Chef de cuisine):

    Am facut saptamana trecuta ... sincer, nu stiu cum e chimenul turcesc dar cu chimen 'romanesc' a iesit foarte buna .. nici oala de presiune n-am, dar nici asta n-a contat. Am adaugat in plus la servire, ca decor si nu numai, putin patrunjel proaspat tocat si o lingurita de smantana. Usturoiul n-a lipsit nici el, iar zeama de lamaie mi s-a parut formidabila ... nici n-o recomand fara. Din pacate n-am facut poze pentru ca ne-a fost prea foame ... de specificat este ca reteta este pentru 4 portii sanatoase :)

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am pregatit supa crema de linte dupa reteta Cameliei si a iesit foarte buna. Asa cum am mai spus , eu pun si cativa catei de usturoi cand incepe sa fiarbe supa. Este foarte gustoasa mancata cu ceapa verde si ridichi.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mary (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2011

    yamy yamy daca ati sti ce buna e :D

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Nu am pregatit niciodata mancare din linte ...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    O bunatate,draga Camelia.Felicitari pentru reteta,am sa fac si eu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Foarte gustoasa!

    • Fara foto

      husni , 23 februarie 2010

      Si eu,Mihaela,pun f.putina lamiie(nu pun in ciorba).Pun la masa;daca cineva vrea. Si cu lipie e bun;soacra mea pune lipie cruda sau prajita. Mie imi place cu crutoane(uscate in cuptor;nu le prajesc);le fac dintr-un fel de franzeluta(chobez hamam). Nu pun usturoi,cu toate ca ne place mult;voi pune. Marta gabriela abdelhafiz(traieste in Sudan),a spus ca unele persoane folosesc.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Este foarte aromata si satioasa.Atat de aromata incat mie imi place sa o mananc fara suc de lamaie, pentru a nu-i schimba gustul.Eu adaug cand supa incepe sa fiarba 4-5 catei de usturoi intregi.Ii da un plus de aroma.In tarile arabe se consuma si cu bucati de lipie. Este foarte buna si in post cand este dezlegare la ulei.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Imi place foarte mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Chiar mi-ar placea o portie, dar sa o primesc gata.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      E buna dupa ce la Craciun ne-am facut de cap ,mai ales acrita bine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Gustoasa!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      este o supa foarte delicioasa ;unii care apreciaza usturoiul pun si un catel pisat

    • Fara foto

      husni , 10 decembrie 2009

      Camunul e chimenul turcesc;aici se foloseste mult. Lintea e f.sanatoasa,asa ca v-o indic. Si aici,e uscata,casi fasolea boabe... Multumesc de aprecieri !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Bună supică, Camy!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Arata foarte bine, nu am gatit nicodata linte, dar ma tenteaza dupa cum arata supa ta!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      cred ca e foarte buna ! Nu am mancat niciodata linte

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      Delicioasa

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      O reteta foarte buna si sunt sigura si foarte delicioasa.Ce este camunul??? La noi se gaseste linte uscata,este buna ptr supa???

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

31 voturi

Ingrediente

  • - 300 g linte rosie
  • speciala pentru supe (decojita)
  • - 1 ceapa mare
  • - 2-3 linguri de ulei de masline
  • - 1/2 lingurita de chimen turcesc
  • - Delikat
  • Vegeta
  • Maggi (de legume) sau numai sare
  • - 1 lamaie
  • - 2 l apa

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mary (Chef de cuisine)

yamy yamy daca ati sti ce buna e :D

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi zdrobiți cu spanac