autor:

Mihaela11

» » Retete de post

Supa crema de linte-specifica tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de :, - 300 g linte portocalie, speciala pentru supe (decojita), - 1 ceapa mare, -6 catei de usturoi integi, - 2-3 linguri de ulei de masline, - 2 lingurite de chimin, - 1 lingurita de Deli’kat de legume sau Vegeta, -frunza de patrunjel verde, - sare dupa gust, - 1 lamaie, - 2 l apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

23 voturi

Mod de preparare

: Lintea se curata si se spala.
Intr-o cratita antiaderenta se prajeste ceapa in ulei de masline.
Se adauga lintea, chiminul ,cateii de usturoi intregi si se mai calesc 3-4 minute in ulei.
Se adauga apa fierbinte, se potriveste de sare si se lasa la foc mic cca. 25 minute.
Supa se paseaza prin strecuratoarea de rosii si se pune la ultimele clocote ; se adauga frunza de patrunjel verde taiata mai mare.
Se serveste fierbinte acrita cu zeama de lamaie cu lipie araba sau crutoane inmuiate in supa.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte-specifica tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura de post cu dulceata

Prajitura de post cu dulceata

Amestecam siropul cu zaharul, adaugam apoi uleiul, aromele si faina.Omogenizam foarte bine. Impartim

6 voturi    2 comentarii
50 min
Retete de post
Supa de fasole

Supa de fasole

Punem fasolea la inmuiat 2-3 ore sau de pe o zi pe alta. Punem la fiert pentru 20 minute dupa care

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Sanda (Bucatar sef):

    E pur si simplu delicioasa. Felicitari pt reteta.

  • samira2

    samira2 (Chef de cuisine):

    Sotul meu adora sa manance aceasta supa crema toamna,zice ca se potriveste de minune perioadei reci,dupa mine as gati-o in orice sezon al anului si ador aroma de chimen,ii da o savoare deosebita.

  • Gabriela Saleh

    Gabriela Saleh (Chef de cuisine):

    E delicioasa. Baietelul meu o adora :)

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 29 mai 2014

    Cred ca e foarte delicioasa, o voi incerca si eu cat de curand!

  • samira2

    samira2 (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2013

    Intradevar,este o supa-crema foarte gustoasa si mai ales satioasa,si eu o gatesc de cativa ani buni,felicitari Mihaela.

  • Fara foto

    mary (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2011

    yamy yamy...am mancat pentru prima data in viata mea...mi-a placut foarte mult..e foarte gustoasa...incercati-o si voi si n-o sa va para rau :D felicitari mihaela

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      Ce arome...yummy!!! prezentare de zile mari, felicitãri:)

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      Minunat arata.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      Am si eu in camara un pachet de linte portocalie. Precis am s-o gatesc asa. Prezentare jos palaria.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      Prezentare impecabila, ca de obicei.

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      O minune,salvat! Felicitari.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      Tot citesc de linte coraille, dar de unde pe aici! Mă enervezi, mai trimite si aici câte un sac! Şi măslinuţe de casă, te rooog!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      o bunatate...ce bine arata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

23 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • - 300 g linte portocalie
  • speciala pentru supe (decojita)
  • - 1 ceapa mare
  • -6 catei de usturoi integi
  • - 2-3 linguri de ulei de masline
  • - 2 lingurite de chimin
  • - 1 lingurita de Deli’kat de legume sau Vegeta
  • -frunza de patrunjel verde
  • - sare dupa gust
  • - 1 lamaie
  • - 2 l apa

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Cred ca e foarte delicioasa, o voi incerca si eu cat de curand!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Humus reţetă