autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2010

Ingrediente
1 lingura ulei de masline cu usturoi si ardei rosu, 1 ceapa, tocata, 1 lingurita zahar brun, 75 ml vermouth, 1 crenguta de rozmarin, 700 ml zeama de supa de legume, 300 ml lapte, 1 conserva (400) gr naut, scurs, 1 conserva (400) gr linte, scursa, sare de mare si piper negru, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste zeama de supa de legume pana cand a dat intr-un clocot apoi se ia de pe foc, se adauga rozmarinul, se acopera si se lasa la infuzat 15 minute.

Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa impreuna cu zaharul brun pana cand incepe sa se inmoaie si sa se caramelizeze.Se toarna 75 ml vermout si se lasa sa fierba pana cand s-a evaporat o mare parte din acesta.Se adauga supa de legume cu rozmarin, laptele,nautul si lintea si se lasa sa fiarba 15 minute.Se ia cratita de pe foc si se scoate rozmarinul.

Se paseaza intreg continutul pana cand se obtine o pasta omogena si subtire.Se asezoneaza dupa gust apoi se toarna in boluri si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de naut si linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
SUPA-CREMA DE DOVLECEI

SUPA-CREMA DE DOVLECEI

Dovleceii se spala,se taie capetele,se taie cubulete si se fierb intr-un litru de apa in care se

21 voturi    7 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa crema de praz cu peste(Sopa de alho porro com peixe)

Supa crema de praz cu peste(Sopa de alho porro com peixe)

Intr-o oala cu apa punem bucatile de peste si cand incepe sa fiarba mai lasam 5 min. Scoatem pestele

14 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

    ideea e interesanta dar parca eu tot linte uscata asi folosi;nu-s prea multe conserve?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Super !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Foarte interesanta ideea.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

      Foarte buna atat calda cat si rece!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline cu usturoi si ardei rosu
  • 1 ceapa
  • tocata
  • 1 lingurita zahar brun
  • 75 ml vermouth
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 700 ml zeama de supa de legume
  • 300 ml lapte
  • 1 conserva (400) gr naut
  • scurs
  • 1 conserva (400) gr linte
  • scursa
  • sare de mare si piper negru
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

ideea e interesanta dar parca eu tot linte uscata asi folosi;nu-s prea multe conserve?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt. Se curata si se taie marunt morcovii. Se

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa rece de castravete cu avocado Supa rece de castravete cu avocado

Se curata castravetii de coaja, se taie in sferturi, apoi se taie mijlocul cu seminte. Se taie in felii, se pun in robot/blender si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de rosii cu crutoane