autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2010

Ingrediente
1 lingura ulei de masline cu usturoi si ardei rosu, 1 ceapa, tocata, 1 lingurita zahar brun, 75 ml vermouth, 1 crenguta de rozmarin, 700 ml zeama de supa de legume, 300 ml lapte, 1 conserva (400) gr naut, scurs, 1 conserva (400) gr linte, scursa, sare de mare si piper negru, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste zeama de supa de legume pana cand a dat intr-un clocot apoi se ia de pe foc, se adauga rozmarinul, se acopera si se lasa la infuzat 15 minute.

Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa impreuna cu zaharul brun pana cand incepe sa se inmoaie si sa se caramelizeze.Se toarna 75 ml vermout si se lasa sa fierba pana cand s-a evaporat o mare parte din acesta.Se adauga supa de legume cu rozmarin, laptele,nautul si lintea si se lasa sa fiarba 15 minute.Se ia cratita de pe foc si se scoate rozmarinul.

Se paseaza intreg continutul pana cand se obtine o pasta omogena si subtire.Se asezoneaza dupa gust apoi se toarna in boluri si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de naut si linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de peste cu legume

Ciorba de peste cu legume

Curatam ,spalam si taiem legumele in bucati uniforme . Ghimbirul il taiem in cateva felii si il punem

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Legumele le curățim, le tăiem în bucați mai mari și le punem la fiert în 1-1,5 litri de apă

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

    ideea e interesanta dar parca eu tot linte uscata asi folosi;nu-s prea multe conserve?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Super !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Foarte interesanta ideea.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

      Foarte buna atat calda cat si rece!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline cu usturoi si ardei rosu
  • 1 ceapa
  • tocata
  • 1 lingurita zahar brun
  • 75 ml vermouth
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 700 ml zeama de supa de legume
  • 300 ml lapte
  • 1 conserva (400) gr naut
  • scurs
  • 1 conserva (400) gr linte
  • scursa
  • sare de mare si piper negru
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

ideea e interesanta dar parca eu tot linte uscata asi folosi;nu-s prea multe conserve?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express

Se curăță și se spală ceapa, morcovul și cartoful. Se spală lintea sub jet de apă rece și se lasă la scurs. Se conectează

0 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express

Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare (daca sunt foarte mari si au seminte multe, intai se indeparteaza semintele).

0 voturi    0 comentarii
20 min
Borsuri si Ciorbe
Crema de bostan turcesc