autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2010

Ingrediente
1 lingura ulei de masline cu usturoi si ardei rosu, 1 ceapa, tocata, 1 lingurita zahar brun, 75 ml vermouth, 1 crenguta de rozmarin, 700 ml zeama de supa de legume, 300 ml lapte, 1 conserva (400) gr naut, scurs, 1 conserva (400) gr linte, scursa, sare de mare si piper negru, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste zeama de supa de legume pana cand a dat intr-un clocot apoi se ia de pe foc, se adauga rozmarinul, se acopera si se lasa la infuzat 15 minute.

Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa impreuna cu zaharul brun pana cand incepe sa se inmoaie si sa se caramelizeze.Se toarna 75 ml vermout si se lasa sa fierba pana cand s-a evaporat o mare parte din acesta.Se adauga supa de legume cu rozmarin, laptele,nautul si lintea si se lasa sa fiarba 15 minute.Se ia cratita de pe foc si se scoate rozmarinul.

Se paseaza intreg continutul pana cand se obtine o pasta omogena si subtire.Se asezoneaza dupa gust apoi se toarna in boluri si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de naut si linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de sfecla rosie cu portocale

Supa crema de sfecla rosie cu portocale

Curatam legumele si le spalam bine in apa rece . Le facem cubulete , cu cat le taiem mai marunt

1 vot    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Se curata si se spala legumele,apoi se taie in bucati potrivite.Se pune uleiul intr-o oala iar cand

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

    ideea e interesanta dar parca eu tot linte uscata asi folosi;nu-s prea multe conserve?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Super !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Foarte interesanta ideea.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

      Foarte buna atat calda cat si rece!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline cu usturoi si ardei rosu
  • 1 ceapa
  • tocata
  • 1 lingurita zahar brun
  • 75 ml vermouth
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 700 ml zeama de supa de legume
  • 300 ml lapte
  • 1 conserva (400) gr naut
  • scurs
  • 1 conserva (400) gr linte
  • scursa
  • sare de mare si piper negru
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

ideea e interesanta dar parca eu tot linte uscata asi folosi;nu-s prea multe conserve?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de zarzavat cu conopida (reteta de la bunica)