autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2010

Ingrediente
1 lingura ulei de masline cu usturoi si ardei rosu, 1 ceapa, tocata, 1 lingurita zahar brun, 75 ml vermouth, 1 crenguta de rozmarin, 700 ml zeama de supa de legume, 300 ml lapte, 1 conserva (400) gr naut, scurs, 1 conserva (400) gr linte, scursa, sare de mare si piper negru, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste zeama de supa de legume pana cand a dat intr-un clocot apoi se ia de pe foc, se adauga rozmarinul, se acopera si se lasa la infuzat 15 minute.

Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa impreuna cu zaharul brun pana cand incepe sa se inmoaie si sa se caramelizeze.Se toarna 75 ml vermout si se lasa sa fierba pana cand s-a evaporat o mare parte din acesta.Se adauga supa de legume cu rozmarin, laptele,nautul si lintea si se lasa sa fiarba 15 minute.Se ia cratita de pe foc si se scoate rozmarinul.

Se paseaza intreg continutul pana cand se obtine o pasta omogena si subtire.Se asezoneaza dupa gust apoi se toarna in boluri si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de naut si linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de broccoli

Supa de broccoli

Supa de broccoli este una dintre reţetele ideale atunci când vrei să dai gust acestei legume,

5 voturi    2 comentarii
35 min
Supe de legume
supa de galuste cu catofi               fara bicarbonat

supa de galuste cu catofi fara bicarbonat

Se bat ouale cateva minute pana se face un pic de spuma.Se adauga gris si se amesteca pana cand compozita

5 voturi    5 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

    ideea e interesanta dar parca eu tot linte uscata asi folosi;nu-s prea multe conserve?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Super !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Foarte interesanta ideea.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

      Foarte buna atat calda cat si rece!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline cu usturoi si ardei rosu
  • 1 ceapa
  • tocata
  • 1 lingurita zahar brun
  • 75 ml vermouth
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 700 ml zeama de supa de legume
  • 300 ml lapte
  • 1 conserva (400) gr naut
  • scurs
  • 1 conserva (400) gr linte
  • scursa
  • sare de mare si piper negru
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

ideea e interesanta dar parca eu tot linte uscata asi folosi;nu-s prea multe conserve?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de rosii cu tapioca