Aceasta supa crema e foarte gustoasa si aspectuoasa. O puteti servi familiei sau chiar la reuniuni cu prietenii sau sarbatori in familie. O puteti servi si rece, cu biscuiti sarati sau chipsuri. Iata reteta:
(O reteta semnata Deea)
Ingrediente:
750 g rosii mici coapte
250 g ceapa
30 g unt
2 cani supa din carne de vita
1/2 cana frisca
2 cl gin
frunza dafin
sare
piper
cimbru
rozmarin
Mod de preparare:
Se taie rosiile in jumatati sau sferturi, in functie de marime. (Le decojiti mai intai.) Taiati ceapa fin. Topiti untul intr-o caserola, adaugati ceapa, asezonati cu sare, cimbru si rozmarin. Prajiti ceapa pana se face moale. Se adauga rosiile si se calesc impreuna cu ceapa pentru 5 minute, agitandu-se constant. Se adauga frunza de dafin si o supa de vita. Cu capacul inchis se lasa supa la foc mic aproximativ 40 de minute. Apoi se trece printr-o sita supa sau se amesteca intr-un mixer. Pentru un scurt moment, se aduce supa la fiert din nou. Apoi se adauga sare si piper pentru gust si se toarna ginul in supa. Se amesteca bine. Serviti cu o lingura de frisca (fara zahar).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii